Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikátny Korda slam. Ako otec i jeho tri deti dobyli veľkú Austráliu

Bývalý tenista Petr Korda cez víkend skoro nespal. Na diaľku z Floridy sledoval svoje deti, predovšetkým dcéru Nelly, ktorá zvíťazila na golfovom Australian Open, čím skompletizovala takzvaný "Korda Slam."

18.02.2019 16:40
Nelly Kordová Foto: ,
Nelly Kordová na Australian Open.
debata (1)

Okrem Kordu a jeho dcéry Nelly sa na austrálskom území dočkali titulov aj ďalšie dve jeho deti. Staršia dcéra Jessica slávila v Austrálii pred siedmimi rokmi tiež triumf na LPGA a syn Sebastian vlani vyhral juniorku na tenisovom Australian Open. „Uchováme si to s láskou v pamäti po zvyšok života,“ povedal Korda agentúre Reuters.

Kordov triumf na tenisovom Australian Open delí od nedeľňajšej výhry Nelly presne dvadsaťjeden rokov. „Je to veľmi unikátna vec, ako Blackjack,“ prirovnal Korda situáciu k obľúbenej kartovej hre, v ktorej treba dosiahnuť súčet dvadsaťjeden.

Cestu dvadsaťročnej Nelly sledoval na diaľku. „Zo štyridsiatich ôsmich hodín som spal tak dve,“ povedal Korda. Zároveň hltal skóre syna Sebastiana vo finále turnaja v Turecku dotovaného sumou 15 tisíc dolárov. „Prehral 3:6 v treťom sete, ale je to skvelý výsledok,“ povedal niekdajší druhý hráč sveta, ktorého syn je aktuálne na 520. mieste rebríčka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Wow..... what a feeling.... finally won’t be so left out!! #KeepingUpWithTheKordashians #KordaSlam

Príspevok, ktorý zdieľa Nelly (@nellykorda),

Korda rovnako ako predvlani pre české médiá i teraz opakoval, že s manželkou Reginou, bývalou 26. tenistkou sveta, na deti netlačili. „Učili sme ich všetky možné športy. Jessica si vybrala golf, Nelly to mala jednoduchšie a išla v jej šľapajach. Navzájom sa motivujú, ale keď sa jednej nedarí, trápi to aj tú druhú.“

V poslednej dobe sa Korda snaží pomôcť osemnásťročnému Sebastianovi s prechodom z juniorov medzi mužov. „Keď máte malého vtáčika, snažíte sa mu pomôcť vyletieť z hniezda. Nepotrebuje moju pozornosť, ale čas,“ povedal Korda.

Úspech rodiny je evidentný. Rodičia sú podľa slov Kordu deťom vždy k dispozícii, nenúti im ale svoje rady za každú cenu. „Zodpovieme každú otázku, keď potrebujú. Nakoniec tomu hovorím rodinný recept,“ povedal päťdesiatjeden­ročný Korda.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #petr korda #Nelly Kordová