Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabib chce ďalšiu korisť. Rysuje sa jeho moskovský súboj s Pacquiaom

Chabib Nurmagomedov si aktuálne užíva titul šampióna ľahkej váhy organizácie UFC. Veľa cestuje a majstrovský opasok ukazuje po celom svete.

09.02.2019 12:48
debata (1)
Šampión UFC Chabib Nurmagomedov s otcom... Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Chabib Nurmagomedov, Abdulmanap Nurmagomedov Šampión UFC Chabib Nurmagomedov s otcom Abdulmanapom na tlačovej konferencii v Moskve.

Nerozhádzala ho ani dohra októbrového UFC 229. Dagestanec vtedy zdolal Íra Conora McGregora, ale po súboji skočil do hľadiska a napadol členov súperovho tímu. Disciplinárna komisia minulý týždeň vyriekla ortieľ – deväťmesačný dištanc a pokuta 500 000 dolárov pre šampióna.

Jeho reakcia? Okrem toho, že na sociálnu sieť zavesil fotografiu s popiskom: „zobuďte ma, keď sa to celé skončí“, tak rozmýšľa aj nad budúcim súperom. Keďže dvere do klietky má teraz na niekoľko mesiacov zatvorené, možno zamieri do sveta boxu.

Hviezdu zmiešaných bojových umení sa snaží zlanáriť medzi povrazy šéf Ruskej boxerskej federácie Umar Kremľov. A prišiel aj s konkrétnou ponukou na veľký súboj v moskovských Lužnikách.

„Rokovali sme o tom, že Chabib prejde k boxu. Chceme zorganizovať prestížny súboj medzi ním a niekým z absolútnej svetovej špičky. Nemusí to byť Floyd Mayweather. Môže to byť Manny Pacquaio alebo iné ďalšie veľké meno. Už prebehli prvé kontakty a promotéri rokujú,“ vyhlásil Kremľov.

Pacquiao je jedným z najlepších a najúspešnejších tzv. pound-for-pound boxerov v histórii. Filipínsky veterán sa hrdí skvelou bilanciou 61 výhier, 7 prehier, dve remízy, z toho 39 knokautov. Minulý mesiac zdolal na body Adriena Bronera a ďalší súboj by mal absolvovať práve v lete.

„Dostal som ponuku od Ruskej boxerskej federácie. Leto, Lužniki… Čo myslíte priatelia, potrebujem takúto výzvu alebo nie?“, pýtal sa instagrame Nurmagomedov.

Zrejme je zbytočné dodávať, že by nešlo o prvý súboj hviezdy UFC proti boxerskej legende v hranatom ringu. Duel medzi Conorom McGregorom a Floydom Mayweatherom patril medzi najsledovanejšie udalosti vlaňajšieho roka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Morning training in Jordan See you tonight guys 7 pm, Prince Hamzah Hall #boxing #mma #reebokathlete

Príspevok, ktorý zdieľa Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov),

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Manny Pacquiao #Conor McGregor #Chabib Nurmagomedov