Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabbatini v Kalifornii pokazil záver. Skončil mimo top 50

Rory Sabbatini obsadil konečné delené 57. miesto na golfovom Desert Classic v kalifornskej La Quinte (17. - 20. januára), ktorý je súčasťou seriálu PGA Tour.

21.01.2019 10:47
PGA Tour Barbasol Championship Golf Sabbatini Foto: ,
Rory Sabbatini na snímke z roku 2017.
debata

Rodák z juhoafrického Durbanu so slovenským pasom absolvoval nedeľňajšie štvrté kolo s bilanciou jeden úder nad par ihriska, čo mu v celkovom hodnotení prinieslo výsledok –11. Štyridsaťdvaročný hráč sa v priebehu podujatia postupne zlepšoval a po vynikajúcej sobote figuroval už na 29. priečke.

Na posledných osemnástich jamkách však trikrát zahral bogey a klesol vo výsledkovej listine. Z celkového víťazstva sa tešil Američan Adam Long, ktorý v nedeľu zmazal náskok Phila Mickelsona. Triumfoval s náskokom jednej rany a celkovým súčtom –26.

Pre Sabbatiniho bolo vystúpenie v La Quinte druhé v slovenských farbách. Premiéru zažil pred vyše týždňom na turnaji Sony Open na Havaji, kde mu patrila konečné 33. pozícia.

Cieľom skúseného golfistu je predstaviť sa na budúcoročnej olympiáde v Tokiu, kde by sa mal prebojovať na základe redukovaného poradia. Ak sa mu to podarí, bude prvým hráčom golfu, ktorý sa predstaví pod piatimi kruhmi ako reprezentant SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Rory Sabbatini #PGA Tour