Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Knokaut od Ukrajinca. Stevenson je po neúspešnej obhajobe v kritickom stave

Bývalý šampión v poloťažkej váhovej kategórii organizácie WBC Adonis Stevenson je po sobotňajšom zápase s Ukrajincom Oleksandrom Gvozdykom stále v kóme.

05.12.2018 23:06
Oleksandr Gvozdyk, Adonis Stevenson Foto: ,
Oleksandr Gvozdyk knokautuje Adonisa Stevensona.
debata (1)

Štyridsaťjedenročný pästiar sa do ringu v kanadskom Québecu postavil na 10. obhajobu opasku. Jeho rekordnú päť a polročnú nadvládu vo WBC ukončil Gvozdyk knokautom v jedenástom z dvanástich vypísaných kôl a získal titul lineárneho šampióna v poloťažkej váhe.

Stevensonovi sa neskôr v šatni spravilo nevoľno a v bezvedomí ho previezli do nemocnice. Tam podstúpil neurochirurgický zákrok v dôsledku krvácania do mozgu, po ktorom je v indukovanej kóme.

„Zostáva v umelom spánku na umelej pľúcnej ventilácii a pod špecializovaným dozorom. Je príliš skoro vyjadrovať sa k prognóze. Utrpel vážne poranenie mozgu, jeho stav je vzhľadom na okolnosti stabilný, ale kritický,“ povedal na stredajšom brífingu lekár Alexis Turgeon. Nevylúšil, že spôsobené zranenia môžu mať trvalé následky.

Stevenson je Kanaďan s haitskými koreňmi, počas kariéry nastúpil na 32 zápasov, na konte má 29 triumfov (24 pred uplynutím časového limitu), dvakrát prehral a raz remizoval. Informácie zverejnil ESPN.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Oleksander Gvozdyk #Adonis Stevenson