Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

11-gólová hviezda týždňa. Laine zopakoval Gáboríka a fanúšikovi zarobil milión

Päť gólov z piatich striel a jedenásť v štyroch zápasoch. Winnipeg síce minulý týždeň v zámorskej NHL nežiaril, keď vyhral len dva zo štyroch zápasov, ale Patrik Laine potvrdil povesť výnimočného kanoniera.

26.11.2018 20:00
Patrik Laine Foto: ,
Patrik Laine sa teší z gólu so spoluhráčmi z Winnipegu.
debata

Najprv vo Vancouvri (6:3) zaznamenal hetrik, následne strelil v Calgary (3:6) dva góly, v Minnesote (2:4) jeden a výnimočný týždeň uzavrel v noci na nedeľu v St. Louis (8:4) piatimi presnými zásahmi.

Len tretí v tomto tisícročí

O výnimočnosti výkonu 20-ročného fínskeho mladíka svedčí, že je len tretí hráč v tomto storočí, ktorý predviedol v NHL päťgólovú kanonádu. Vo februári 2011 zažiaril rovnakým spôsobom Johan Franzén a v decembri 2007 si Marián Gáborík, ešte v drese Minnesoty, vychutnal Henrika Lundqvista. V roku 1994 dokázal to isté aj Peter Bondra vo farbách Washingtonu.

„Bol to jeden z tých večerov, keď vyšlo všetko, čoho som sa dotkol. Zrejme sa to zase dlho nestane, hoci rád by som sa mýlil. Nie je to však o prekonávaní rekordov, teší ma, že sme odohrali dobrý zápas s víťazným koncom a že sme všetci hrali dobre. Mám skvelých spoluhráčov, je radosť s nimi hrať,“ vravel najlepší strelec ligy.

V 22 stretnutiach už nastrieľal 19 gólov, ku ktorým pridal tri asistencie. Má úžasnú úspešnosť streľby – až 21,1 %. Ak mu forma vydrží, mal by už v najbližšom stretnutí dosiahnuť míľnik – 100. gól v základnej časti ligy.

Radosť pre chlapíka z Manitoby

Vtipne zareagoval na jeho kanonádu tréner Jets Paul Maurice. „Čakal som, že päťgólový zápas zažije o čosi skôr,“ poznamenal s úsmevom a dodal: „Keď v minulosti zaznamenal hetrik, vždy mal množstvo šancí pridať ďalšie góly.“

Okrem fanúšikov a spoluhráčov Laine nesmierne potešil aj jedného šťastlivca z Manitoby. V špeciálnej súťaži kanadského obchodného reťazca získal vďaka Laineho piatim gólom prémiu milión kanadských dolárov, ku ktorej patrí ešte bonus 100 000 a tisícka v podobe darčekových poukážok.

Christopher Haley nedostane milión naraz, ale po častiach v priebehu 20 rokov. Špeciálna cena je viazaná na situáciu, ak niektorý z hráčov Vancouvru, Calgary, Edmontonu alebo Winnipegu zaznamená v jednom stretnutí 5 gólov. Vedenie Sobeys/Safeway už potvrdilo, že sa skontaktovalo so šťastným víťazom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Winnipeg Jets #Patrik Laine