Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcel Hossa prebudil florbalistov AS: V hokeji sa môžete odviezť, tu musíte behať

Udalosťou 11. kola florbalovej extraligy mužov bol premiérový štart Marcela Hossu v drese FBK AS Trenčín.

26.11.2018 11:33
debata
Marcel Hossa po premiérovom florbalovom zápase. (Zdroj: AS Trenčín)

Bývalý slovenský hokejový reprezentant nielenže svojou prítomnosťou prilákal do haly mnoho divákov, ale najmä nabudil domáci tím k víťazstvu 10:3 nad Spišskou Novou Vsou.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 nebodoval, ale bol veľmi blízko ku gólu. Rozhodcovia mu jeho presný zásah neuznali pre zdvihnutú hokejku.

„Nenahnevalo ma to, no bolo by pekné, ak by som hneď vo svojom prvom štarte strelil gól. Hlavné však je, že sme vyhrali ako tím a že chalani majú z toho radosť. Verím, že ešte tú možnosť tešiť sa z extraligového gólu vo florbale budem mať,“ povedal pre szfb.sk Marcel Hossa.

Ten priznal, že behať po svojich je ťažšie ako voziť sa na korčuliach: „Veru, je to o niečo náročnejšie a musím si dávať občas pozor na kolená, aby som si nenatiahol zbytočne sval. No je to výborné na kondíciu. V hokeji sa môžete odviezť, no tu musíte behať.“

AS Trenčín ťahal šnúru štyroch prehier, smolu ukončil práve v stretnutí, v ktorom nastúpil v zostave s 37-ročným Marcelom Hossom. „Neviem celkom posúdiť, či ja som bol ten zlomový moment. Chcel som zahrať dobrý zápas a pomôcť chalanom a som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť,“ dodal mladší z bratov Hossovcov.

„Konečne sme mali potrebné športové šťastie, odrážali sa k nám lopty, premieňali sme šance, mali sme všetci dobrú náladu, ku ktorej nám výrazne dopomohla účasť Marcela Hossu. Bol platným hráčom nášho tímu a všetci sme sa okolo neho zomkli, pomáhali sme mu, čo nás vybudilo k lepšiemu výkonu,“ prezradil hráč trenčianskeho AS Peter Klapita. Spišiaci prehrali dôležitý duel, ktorý v polovici základnej časti posunul bližšie k play off domácich.

„Mali sme veľmi zlý začiatok a tiež nám počas prvej tretiny chýbalo trochu šťastia. Mrzí nás, že sme prehrali, no aspoň sme si užívali súboj proti Marcelovi Hossovi. Nestáva sa totiž často, že si zahráme proti takejto osobnosti. Bolo ho však jednoduché prečítať, pretože bolo očividné, že chce streliť gól a všetci jeho spoluhráči to hrali na neho. Brániť ho však v predbránkovom priestore nebolo jednoduché. Je vidno, že má toho odohratého dostatok a využíval svoje skúsenosti a robustnú postavu,“ povedal kapitán hostí Libor Koczka.

Prekvapením kola bola prehra obhajcu titulu Tsunami Záhorská Bystrica na pôde košického Florka (4:9). Majster nezachytil najmä úvod, keď prvú tretinu prehral 0:4.

„Do zápasu sme vstúpili výborne a súpera sme nepúšťali do takmer žiadnych šancí. Od druhej tretiny sme viac menej kontrolovali hru a úplne zaslúžene zvíťazili. Každý jeden hráč, ktorý nastúpil, odviedol výbornú robotu a za to ich chcem aj touto cestou pochváliť,“ uviedol hráč FK Florko Lukáš Blaško.

Zaváhanie Tsunami naplno využila vedúca Nižná, ktorá zdolala nováčika Snipers Bratislava 17:8. Na čele tabuľky má päťbodový náskok.

„Kľúčový moment súboja nastal za stavu 6:5, keď zápas výrazne ovplyvnilo naše vylúčenie za nedovolenú vzdialenosť, ktorému predchádzalo mnoho priestupkov proti nášmu družstvu bez akejkoľvek odozvy. Tento moment nás psychicky zlomil. Nižnej blahoželáme,“ konštatoval tréner bratislavského Snipers Darius Siheľský.

V ďalšom stretnutí Mikuláš Prešov podľahol doma 1. FBC Florbal Trenčín 1:5. Bratislavské Lido sa naďalej drží v prvej štvorke, cez víkend vyhralo nad Žilinou 7:4. Zverenci Rolanda Blusku ťahajú sériu piatich víťazstiev. Blízko k prvým bodom v sezóne bol bratislavský Hurikán. Posledný tím tabuľky potrápil favorizovaný ATU Košice, na body to však opäť nestačilo, keď prehral 3:6.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hossa #AS Trenčín florbal