Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Florbal hrával aj s Demitrom. Marcel Hossa sa stal posilou AS Trenčín

Niekdajší hokejista Marcel Hossa nastúpi za florbalový tím AS Trenčín v slovenskej extralige.

22.11.2018 15:38
Marcel Hossa Foto: ,
Marcel Hossa v drese Trenčína.
debata

Tridsaťsedemročný krídelník by sa mal na palubovke predstaviť premiérovo už v sobotňajšom zápase 11. kola proti Young Arrows Spišská Nová Ves. Dohoda znie zatiaľ iba na jedno stretnutie.

„Trénuje minimálne jedenkrát za týždeň. Po tomto zápase budeme múdrejší. Čakáme od neho najmä góly. Je to rodený strelec. Aj na tréningoch premieňa veľa šancí. Ešte však musí potrénovať. Hrali s nami florbal, ešte keď žil Paľo Demitra, vtedy s nami hrali počas letnej prípravy. Na pravidelnej báze s nami trénuje približne pol roka,“ povedal kapitán a hrajúci tréner AS Trenčín Juraj Matejka.

Marcel Hossa má na konte striebornú medailu z hokejových majstrovstiev sveta 2012 v Helsinkách. Slovensko reprezentoval na šiestich svetových šampionátoch a troch zimných olympijských hrách. V zámorskej NHL odohral za Montreal, New York Rangers a Phoenix dovedna 251 zápasov so ziskom 65 bodov za 33 gólov a 32 asistencií.

Sedem sezón absolvoval aj v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) za Dynamo Riga, Ak Bars Kazaň, Spartak Moskva a Lev Praha. V ročníku 2009/2010 sa stal najlepším kanonierom súťaže. V uplynulej sezóne hral za Duklu Trenčín v Tipsport Lige a prispel k zisku strieborných medailí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hossa #AS Trenčín florbal