Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Psie záprahy majú za sebou vydarenú premiéru

Cieľový priestor ponúkal krásne obrazy. Unavení športovci nezabudli na to, kto im pomáhal zabojovať o titul svetového šampióna. Po finiši objali štvornohých miláčikov.

20.11.2018 10:57
psie záprahy Foto:
Psie záprahy na suchu (ilustračná snímka).
debata

Uplynulý víkend v šamorínskom x-bionic® sphere patril Sibírskym huskym, Aljašským malamutom, Grónskym psom či Samojedom.

Na majstrovstvách sveta v psích záprahoch na suchu si diváci mohli pozrieť, ako sa bude v medzinárodnej konkurencii dariť slovenským reprezentantom.

„Premiéra na Slovensku nám vyšla nad očakávania. Prišlo viac ako 140 pretekárov z 20 krajín. Mám radosť, že sme v priebehu niekoľkých mesiacov pripravili kvalitné preteky,“ povedal viceprezident Slovenského zväzu psích záprahov Peter Chanas.

Video

Jeden z hlavných organizátorov šiel ostatným kolegom príkladom. Viac ako päťkilometrovú trať si vyskúšal v jednej z hlavných kategórií. Aj on prispel k tomu, že Slovensko sa v celkovom hodnotení krajín dostalo na tretie miesto za víťazmi zo Španielska a Nemcami.

„Trať bola veľmi náročná, dala nám zabrať. Myslím, že sme to súťažiacim veľmi neuľahčili,“ usmieval sa Chanas.

Priznal, že od viacerých súperov si vypočul slová chvály. Šamorínske prostredie, v ktorom sa svetový šampionát odohral, by rád so svojím klubom Flying Husky rád zúročil aj v budúcnosti.

„Máme na čom stavať. Dostali sme viacero pozitívnych ohlasov. Je to pre nás motivácia, aby sme s partnermi zorganizovali ďalšie preteky,“ uzavrel Chanas.

debata chyba