Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazný návrat Tomiho Kida, Vémola obhájil majstrovský opasok

Slovák Tomáš Kovács absolvoval úspešný návrat do profesionálneho boxerského ringu. Na nedeľňajšom galavečere XFN 14 na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu obstaral záverečné predstavenie a Maďara Andrása Suláka zdolal jednomyseľným výrokom rozhodcov.

19.11.2018 09:41
SR Box Bratislava XFN BAX MMA Foto: ,
Moise Rimbon (Spojené arabské emiráty) a vpravo český veterán Karlos Vémola (Česko) v akcii.
debata

Duel dvoch pästiarov po štyridsiatke sa celých šesť kôl odvíjal v exhibičnom tempe, ani jeden sa neocitol v problémoch.

„Príprava bola náročná, mal som šťastie, že nebolo extra tempo, bol to skôr takticko-technický zápas. Boxovali sme šesť kôl po tri minúty po štyridsiatke, myslím si, že je to celkom dobrý výkon. V prvom rade by som sa chcel poďakovať môjmu súperovi, že prijal túto výzvu. Návrat bol ťažký, dva roky som mal pauzu, venoval som sa mnohým iným veciam. Mal som dosť veľkú trému, či pôjdu ruky, či pôjde telo. Teším sa, že som opäť vstúpil do ringu,“ povedal „Tomi Kid“, ktorý si zlepšil bilanciu na 29 víťazstiev (17 KO) pri dvoch prehrách. Sulák klesol na 5–3–1.

Kovács ozvláštnil galavečer zmiešaných bojových umení, pred jeho stretnutím museli organizátori prestavať osemuholníkovú klietku na boxerský ring. Pre návrat sa rozhodol napriek ďalším povinnostiam, chystal sa naň od začiatku roka:

„Mám toho veľmi veľa, ale vedel som si to teraz zariadiť a mal som čistú hlavu. Nemusel som, ale chcel som ísť do zápasu. Trénujem mojich zverencov, pripravovali sme sa na ME. Riešili sme to operatívne, všetko sa dá, len treba chcieť. Bolo vidieť, že je na mne hrdza, cítil som to z psychickej stránky, dva dni predtým to bolo dosť náročné. Potreboval som sa viac sústrediť, lebo som mal veľa aj negatívnych myšlienok.“

Galavečer MMA a boxu v Bratislave Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ľudovít Klein (Slovensko) a jeho presná...

Pre Kovácsa ako prezidenta Slovenskej boxerskej federácie (SBF) bol nedeľňajší večer o to radostnejší, že Andrej Csemez vybojoval na otvorených majstrovstvách Európskej únie v španielskom Valladolide zlato v hmotnostnej kategórii do 75 kilogramov. „Tomi Kid“ však nevylúčil, že scénu ešte úplne neprenechá mladším nasledovníkom:

„Nikdy nehovor nikdy. Manželka mi povedala, že ma bude podporovať, nech sa rozhodnem akokoľvek, čo je pre mňa veľmi dôležité. Neprestanem trénovať, je to časť môjho života. Ak príde ďalšia výzva, určite ju rád prijmem.“

Výborný Klein, uspel aj Barborík

Český veterán UFC Karlos Vémola si pripísal víťazstvo na nedeľňajšom galavečere zmiešaných bojových umení XFN 14 na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Moisesa Rimbona reprezentujúceho Spojené arabské emiráty pokoril po troch kolách jednomyseľným výrokom rozhodcov a obhájil opasok XFN v strednej hmotnostnej kategórii.

Tridsaťtriročný Vémola si zlepšil bilanciu na 23 víťazstiev a 5 prehier, z UFC má na konte skóre 2–4. Čech dominoval prvé dve kolá predovšetkým na zemi, nepriblížil sa však k predčasnému ukončeniu súboja. Rimbon sa ofenzívne prejavil v treťom kole a v závere už borcom zostali sily len na propagačné údery. Vémola si zabezpečil triumf na body:

„Naša taktika bola unavovať ho prvé dve kolá a ukončiť ho v treťom. Žiaľ, po dlhom čase som prehral kolo, ale ideme ďalej. Neukončil som ho, no zdolal som ho. Všetkým ďakujem za obrovskú podporu na Slovensku, cítil som sa tu naozaj ako doma.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Mojho srdca sampion @karlos_terminator_vemola ❤ani sekundu som nepochybovala. Milujem ho Congratulations champion

Príspevok, ktorý zdieľa Lela Ceterová (@playmate_lela),

Pri neúčasti Ivana Buchingera a Miroslava Štrbáka pútal na premiérovej akcii XFN na Slovensku spomedzi domácich mien najväčšiu pozornosť Ľudovít Klein. V perovej divízii zdolal Rusa Arbiho Mežidova po troch kolách jednomyseľným verdiktom arbitrov:

„Chcem sa poďakovať kvalitnému súperovi. Som veľmi rád, že sa mi podarilo zvíťaziť, aj keď som povedal, že sa to skončí skôr než na body. Nemám problém bojovať v postoji ani na zemi. Boli tam pekné výmeny, ani na podlahe to nebola nuda, obaja sme pracovali. Trocha sme sa doberali, myslím si, že to patrí k tomu.“

V predzápasoch si Vojto Barborík poradil už v prvom kole spôsobom TKO údery s Ninom Škrijeljom z Čiernej Hory, Roland Čambal nestačil na body na Brazílčana Davida Ramiresa.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tomi Kid Kovács #MMA