Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezastaviteľný Deák s ďalšou výhrou. Boráros utrpel vážne zranenie

Slovenský MMA bojovník Tomáš Deák uspel v hlavnom súboji sobotňajšieho galavečera Oktagon 10 v pražskej O2 aréne.

18.11.2018 09:22
deák Foto:
Šampión MMA Tomáš Deák.
debata

Američana Coryho Gallowaya, ktorý zastúpil krajana a pôvodného oponenta Andrewa Whitneyho, pokoril po troch kolách na body 30:27, 30:26 a 30:25.

Dvadsaťosemročný Deák obhájil v marci pred bratislavským obecenstvom titul verzie Fight Nights Global v hmotnostnej kategórii do 61,2 kg. V Prahe si zlepšil bilanciu na devätnásť víťazstiev pri deviatich prehrách a jednej remíze. Celý čas mal navrch, keď uplatňoval svoju silnú stránku boja na zemi, ale najmä v druhom kole viackrát zasiahol súpera aj pri boxerských výmenách.

„Nesníval som len o víťazstve, ale aj o spôsobe, akým ho dosiahnem. Chcel som si niečo vyskúšať, byť viac v postoji, ale napokon to bolo prevažne na zemi, lebo som nechcel riskovať, že prídem o víťazstvo. Cítim však progres aj v mojom boxe,“ povedal Deák v priamom prenose televízie JOJ Plus.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tomáš Deak vítězí po dominantním na body #oktagon10

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Slovák Gábor Boráros (16–6) nezískal opasok vo welterovej váhe, v druhom kole z piatich vypísaných proti domácemu Davidovi Kozmovi utrpel vážne zranenie pravého kolena:

„Ťažko to opísať, chcel som divákom ponúknuť dobrý zápas. Tvrdo sme trénovali a nechcel som, aby sa to skončilo takto. Veľmi to bolí, vyzerá to na operáciu. Ďakujem však za podporu pre mňa aj celý tím.“

Kozma (24–10) si pripísal piaty tohtoročný úspech a na jubilejnom desiatom Oktagone sa stal prvým šampiónom welterovej divízie:

„Každý čakal na tento duel a skončilo sa to nešťastným zranením. Chcel som to ukončiť normálnym spôsobom. V prvom kole sme sa čítali, vyčkávali sme na chybu protivníka. Podarilo sa mi ho hodiť na podlahu, kde som to kontroloval. Druhé kolo sa, žiaľ, skončilo takto.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Šampionem welterové váhy se stává David Kozma! Gratulujeme #oktagon10 #oktagon #oktagonmma #praha #o2arena #mma

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Ďalší slovenský bojovník Attila Végh sa po ročnej prestávke vrátil triumfom nad Brazílčanom Maiquelom Falcaom. Po troch kolách sa radoval jednomyseľným výrokom rozhodcov tri razy 30:27.

„Vedel som, že mám kvalitného súpera, nepodcenil som prípravu. Nebol to príliš akčný zápas, musel som rozmýšľať, aby som neurobil žiadnu chybu, vyšlo mi to. Chcem sa poďakovať tímu, rodine, kamarátom… Spolu sme najsilnejší,“ povedal 33-ročný Végh, ktorý je bývalý šampión druhej najprestížnejšej organizácie sveta Bellator.

Slovák Karol Ryšavý sa stal víťazom tretej série šou Oktagon Výzva, vo finále zdolal Čecha Jakuba Dohnala v druhom kole údermi na zemi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Attila Végh vítězí jednoznačně po suverénním výkonu na body #oktagon10

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma),

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Tomáš Deák #Oktagon