Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beňuš chce od Škantára recept na zlato

Nová loď. Hviezdny tréner. Náročná kvalifikácia na olympiádu. A vrcholné podujatie na domácej vode.

14.11.2018 18:32
Matej Beňuš Foto: ,
Matej Beňuš.
debata

Už z prvých viet je zrejmé, že Mateja Beňuša čaká zaujímavý rok 2019. Vodný slalomár sa ho nevie dočkať. Obzvlášť po nie príliš vydarenej sezóne.

„Uplynulý súťažný ročník mi zbehol veľmi rýchlo. Na jar som mal výbornú formu. Potom ma však zabrzdil zápal v tele, čo ma poriadne oslabilo. Prejavilo sa to na pretekoch Svetového pohára. Dlhšie som sa nevedel dostať späť do formy, ale na majstrovstvách sveta som sa už cítil veľmi dobre. Aj štvrtá priečka v súťaži jednotlivcov ma potešila,“ bilancoval na včerajšom brífingu Beňuš.

Práve na MS spolu s Michalom Martikánom a Alexandrom Slafkovským opäť ovládli hliadky singlekanoistov. So skúsenejšími kolegami i Markom Mirgorodským ich v nadchádzajúcom ročníku čaká neľútostný boj. O miestenku na olympijské hry do Tokia 2020.

„Angažoval som nového trénera práve kvôli tomu, aby mi ukázal, ako získam zlato. Chcem vedieť, ako na to,“ usmial sa strieborný medailista z ostatnej olympiády Beňuš pri najhorúcejšej novinke zo svojho tábora.

Video

V novej sezóne ho bude viesť Peter Škantár. V jednej lodi s bratrancom Ladislavom ovládli deblkanoe na Hrách v Riu de Janeiro 2016. Neskôr sa ukázalo, že budú minimálne na štyri roky poslednými víťazmi spod piatich kruhov. Pred začiatkom tejto sezóny kategóriu C2 definitívne zrušili.

„Málokto si môže dovoliť taký luxus, že ho trénuje úradujúci olympijský šampión. Neváhal som a Peťa som oslovil. Je to obojstranne výhodná ponuka. Veľmi sa teším. Poznáme sa spolu dlhé roky a pod Jurajom Minčíkom sme absolvovali aj s Aťom Škantárom pred Riom medailový model. Verím, že prinesie želaný efekt a o dva roky znovu pôjdeme na olympiádu,“ nádejal sa Beňuš. V júni 2019 má kolotoč Svetového pohára zastávku v Čunove. Beňuš bude mať na domácej vode špeciálnu motiváciu.

„Bude to pre nás Slovákov špeciálny moment. Mám rád, keď sa môžeme ukázať pred domácim publikom. Myslím, že na pretekoch v Čunove som na medailových stupňoch chýbal len raz. Verím, že to tak zostane aj po druhom kole Svetového pohára,“ uzavrel Beňuš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Beňuš #vodný slalom #Peter Škantár