Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chabib odmietol 15 miliónov za odvetu. Chce radšej Fergusona

Chabib Nurmagomedov odmietol prípadnú odvetu s Conorom McGregorom o titul šampióna UFC v ľahkej váhe. Dagestancov strýko Alex tvrdí, že tým prišiel aj o prémiu 15 miliónov dolárov.

17.10.2018 16:44
APTOPIX UFC 229 Mixed Martial Arts Foto: ,
Rozhodujúci moment titulového súboja: Chabib Nurmagomedov a jeho škrtiaci chvat na hlavu Conora McGregora.
debata (1)

Nurmagomedov má o svojom ďalšom súperovi jasno. Má ním byť americká legenda ľahkej váhy Tony Ferguson.

„Ak zostane v UFC, chce súboj s Fergusonom. Conor je z cesty, chce ďalšieho v poradí,“ povedal Nurmagomedov starší pre ruský web Sport Express.

Správy o budúcnosti nového šampióna sa rôznia. Nurmagomedov mal údajne vyzvať boxerskú legendu Floyda Mayweathera na súboj v ringu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Работа продолжается, Братья рядом. #ufc229 #скоро

Príspevok, ktorý zdieľa Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov),

Existuje aj možnosť, že z UFC odíde. Dana White a spol. ešte nevyriekli verdikt za škandalózny koniec UFC 229, keď Nurmagomedov preskočil klietku a napadol McGregorovho trénera Dillona Danisa. Spustil tým hromadnú bitku v hľadisku.

Do nej sa zapojili aj niekoľkí členovia jeho družiny, ktorí zase zaútočili na McGregora. Vedenie organizácie jedného z nich – Zubairu Tučugova – škrtla z programu kanadského podujatia v novembri. Nurmagomedov pohrozil, že ak v tom UFC bude pokračovať, prejde ku konkurencii.

Ihneď zareagovali šéfovia Bellatoru, konkurenčnej divízie MMA. Jeden z nich – známy raper 50 Cent – mu ponúkol dva milióny za zápas. Podľa Alexa Nurmagomedova je to málo.

„Za dva milióny do klietky nepôjde. Pozná svoju cenu. Plánovali sme súboj s Fergusonom. Ale ten sa udeje len vtedy, ak zostane v UFC. Chcú ho viacerí – Bellator, Achmat či Fight Night. Uvidíme. Ak sa rozhodne pre odchod z UFC, zoberie so sebou ďalších elitných bojovníkov. Nepoviem vám mená, len dodám, že sú to silní a kvalitní borci,“ dodal Nurmagomedov starší.

Vémola či Buchinger v Bratislave, „Tomi Kid“ bude opäť boxovať

Český veterán UFC Karlos Vémola a Slovák Ivan Buchinger budú najväčšími lákadlami galavečera zmiešaných bojových umení XFN 14, ktorý sa uskutoční v nedeľu 18. novembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Predstavia sa aj ďalší domáci bojovníci Ľudovít Klein, Miroslav Štrbák, Vojto Barborík a Roland Čambal, návrat do ringu absolvuje najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács.

„Som šťastný, že prichádzame na Slovensko. Prichádzame s pokorou, ale zároveň veľkými očakávaniami. Verím, že XFN zasiahne celé Slovensko, ako sa to podarilo v ČR,“ vyhlásil výkonný riaditeľ organizácie Petr Kareš.

Tridsaťtriročný Vémola (bilancia v UFC 2–4, celkovo 22–5) je šampión XFN v poloťažkej hmotnostnej kategórii. Jeho súperom bude o štyri roky starší Moise Rimbon zo Spojených arabských emirátov (25–11), ktorý neprehral pred časovým limitom od roku 2002. Čech zdolal začiatkom októbra Poliaka Mateusza Ostrowského spôsobom TKO v druhom kole:

„Radšej som aktívny, než mať dlhé pauzy medzi zápasmi. Počas nich mi lieta váha, keď bojujem raz za päť, šesť týždňov, som lepšie nachystaný. Zápasy sú súčasť mojej prípravy. Telo však potrebuje aj regeneráciu, prestávka príde po Novom roku.“

Tomi Kid Kovács a raper Patrik... Foto: SITA, Brano Bibel
kid rytmus mma Tomi Kid Kovács a raper Patrik "Rytmus" Vrbovský počas tlačovej konferencie organizácie XFN pred novembrovým galavečerom MMA.

Pre Vémolu bude najbližší súboj dôležitý aj z pohľadu prípadného návratu do UFC. Do najprestížnejšej americkej organizácie sa v budúcnosti môže dostať aj 32-ročný Buchinger (34–6), na ktorého čaká pred bratislavským publikom Chasan Aškabov. Ten má celkovú bilanciu v MMA 16–2 a ak dosiahne siedme víťazstvo za sebou, otvorí mu to dvere práve do UFC.

„Keď zdolá Ivana, má pripravený veľký titulový zápas v UFC. Takýto duel by som si predstavoval pre Ivana. Bude to najväčší súboj v histórii MMA na Slovensku,“ zdôraznil Kareš. „XFN je veľmi dobre rastúca organizácia, ľudia sa majú na čo tešiť. Pripravujem sa na 100 percent, nezáleží, aký štýl preferuje môj súper,“ uviedol Buchinger pred stretnutím o titul v perovej divízii.

„Tomi Kid“ sa vráti do profesionálneho ringu po vyše dvoch rokoch, meno jeho oponenta zverejnia organizátori v nasledujúcich dňoch, no nepôjde o premiérový vzájomný duel:

„Už som s ním boxoval, keď sme mali 17 alebo 18 rokov. Dokázal som ho zdolať a povedali sme si, že raz musíme dať odvetu. Teraz na ňu prišiel čas. Bavili sme sa, či pôjde o exhibíciu, alebo riadny zápas, chcem však ukázať, že aj po štyridsiatke sa dá podať dobrý športový výkon. Pripravujem sa od začiatku roka, on tiež trénuje, je kvalitný boxer, päťnásobný majster Maďarska. Veľmi rád ho privítam dobrým výkonom.“

Kovács v súčasnosti zastáva aj funkciu prezidenta Slovenskej boxerskej federácie (SBF): „Po odchode do ‚dôchodku‘ som sa venoval akadémii, SBF, zverencom a rodine. Seba som dával bokom, ale už v januári som dostal ponuku na súboj v zahraničí. Na 18. novembra som mal naplánovaný zápas vo Švajčiarsku, no zvolil som XFN a myslím si, že som spravil dobre.“ Na XFN 15 (27. decembra v Prahe) bude v úlohe trénera Patrika „Rytmusa“ Vrbovského, ktorý pôsobí ako slovenský promotér XFN a koncom roka nastúpi proti českému raperovi Marpovi na boxerské meranie síl.
(tasr)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #Chabib Nurmagomedov