Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Triebeľová neuspela na OH mládeže. Jej otec chce, aby skončila s boxom

Slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová neuspela vo svojom úvodnom súboji na III. olympijských hrách mládeže 2018 v argentínskom Buenos Aires.

15.10.2018 09:32
Jessica Triebeľová Foto:
V zápale boja. Jessica Triebeľová (vľavo) na archívnej snímke.
debata

Triebeľová nestačila na Thajčanku Panpatcharu Somnuekovú a so súťažou do 57 kg sa predčasne rozlúčila počas 3. kola rozhodcovským verdiktom. Jej otec a tréner Peter Triebeľ po tomto súboji avizuje svoj koniec s boxom.

Rozhodovanie totiž nepovažuje za spravodlivé. Talentovaná 17-ročná Triebeľová je dvojnásobná majsterka Európy v kategórii mladšieho dorastu, tento rok v talianskom letovisku Roseto Degli Abruzzi pridala európsky titul už aj medzi staršími dorastenkami.

„Som sklamaný a Jessica tiež. Psychicky jej uškodilo, že ju rozhodca dvakrát počítal a demotivovalo ju to. Ja s boxom končím a nechcem, aby Jessica pokračovala. Ak ona sama bude chcieť, budem ju podporovať,“ povedal Peter Triebeľ pre portál SOV olympic.sk.

Cyklisti v rámci súťaže družstiev absolvovali 60 kilometrov dlhé cestné preteky. Vyhral ich Kazach Gleb Brusenskij, ktorý prišiel do cieľa spolu s Luxemburčanom Arthurom Kluckersom v čase 1:30:58 h.

O 5 sekúnd neskôr sa prihnala hlavná skupina a v nej aj Slovák Lukáš Kubiš, klasifikovali ho na 23. priečke. Body do súťaže družstiev si pripísalo najlepších 16 pretekárov. Ďalší Slovák Tomáš Meriač skončil na poslednom 37. mieste spomedzi tých, ktorí prišli do cieľa. V samom závere pretekov zlomil bicykel, vo výsledkoch mal odstup 2:48 min.

„Dnes to bolo fajn. Väčšinu pretekov som sa držal v prednej línii, mal som dobré nohy a cítil som sa naozaj dobre,“ zhodnotil Lukáš Kubiš na webe olympic.sk.

„Tesne pred cieľom, v poslednej zákrute, som išiel dopredu otvoriť Lukášovi cestu na špurt. Nabehol som na koleso jazdca predo mnou a už to išlo. Padol som na zem, celý som sa došúchal a zlomil som rám bicykla, takže som musel počkať, kým mi dali druhý,“ priblížil dramatické momenty Tomáš Meriač. „Mali sme to dobre rozbehnuté, ale Tomášov pád to skomplikoval. Musel som pohotovo reagovať a vyhnúť sa mu. Dobehnúť stratu do cieľa bolo ťažké,“ dodal Kubiš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jessica Triebeľová #OH mládeže