Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabibov drsný odkaz pre UFC: Zadrhnite sa mojimi miliónmi

Šéf UFC Dana White stojí pred ťažkou dilemou. Vo štvrtok potvrdil svoj úmysel a z programu nadchádzajúceho podujatia prestížneho seriálu zmiešaných bojových umení vyradil Zubairu Tučugova.

12.10.2018 12:06
UFC Chabib Foto: ,
Chabib Nurmagomedov (vpravo) v súboji s Conorom McGregorom.
debata (104)

Ten po skončení minulotýždňového ostro sledovaného súboja medzi Chabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom zbabelo odzadu napadol írskeho bojovníka a uštedril mu niekoľko úderov.

Tučugov je členom Nurmagomedovho tímu a jeho tréningovým partnerom. Nurmagomedovovi sa rozhodnutie manažmentu UFC vôbec nepáčilo a vyhlásil, že ak vedenie súťaže bude ignorovať a naďalej škrtať jeho kolegov z ďalších zápasov, on sám v seriáli skončí.

Pripomenul aprílový incident z New Yorku, počas ktorého McGregor zaútočil na autobus s bojovníkmi jeho tímu a niekoľkým spôsobil zranenia.

„Otázka na vedenie UFC: Prečo ste po útoku na náš autobus nezrušili zápasy jeho kolegom? Veď vtedy mohol niekoho prizabiť. Prečo vám bolo jedno, keď McGregor a jeho kamaráti urážali našu krajinu, náboženstvo či rodiny?“

„Prečo trestáte len jeden tím, keď incidenty spôsobili aj tí druhí? Ak si myslíte, že sa tomu budem len bez slova prizerať, tak sa mýlite. Zrušili ste Zubairov zápas a chcete ho vylúčiť len preto, že udrel Conora. Ak ho vyhodíte, stratíte aj mňa. V Rusku idú bratia spolu – ak jeden, tak aj druhý,“ napísal Dagestanec na svojom instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Вы просто не знаете какие они Львы. With my Pride Before the storm. #Family

Príspevok, ktorý zdieľa Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov),

Nezabudol komentovať ani fakt, že UFC mu až do vyriešenia prípadu, keď práve on začal hromadnú bitku po skončení zápasu, zadržala finančnú prémiu dva milióny dolárov.

„Peniaze, ktoré mi zadržiavate, si môžete nechať. Môžete sa nimi aj zadrhnúť. My sme spokojní – ochránili sme našu česť a vykonali pomstu. Vydržíme až do konca,“ dodal.

Verdikt nad správaním Nurmagomedova vynesie Nevadská športová komisia. Dagestancovi hrozí niekoľkomesačný dištanc a mastná pokuta.

Každopádne, jeho strata by bola pre UFC veľký úder. Nurmagomedov je nezdolaný šampión s bilanciou 27–0 a jeho popularita sa už pomaly rovná tej, ktorú mal počas svojej najslávnejšej doby vtedajší šampión McGregor.

Šampión Nurmagomedov po návrate do Ruska Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nadšenie na tribúnach. Chabiba Nurmagomedova...
104 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov