Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión UFC Nurmagomedov má 10 miliónov fanúšikov a je lídrom medzi Rusmi

Kontroverzné témy aj vo svete športu vyvolávajú zvýšený záujem fanúšikov. Výnimkou nie je ani ruský bojovník MMA Chabib Nurmagomedov, ktorý po triumfe nad Írom Conorom McGregorom v súboji o opasok šampióna UFC a následnom škandále s vyvolanou bitkou v lasvegaskej T-Mobile Arene zaznamenal rapídne zvýšený záujem o jeho konto na instagrame.

10.10.2018 13:20
UFC 229 Mixed Martial Arts Foto: ,
Chabib Nurmagomedov po skončení zápasu skočil do hľadiska a napadol členov tímu svojho súpera.
debata (5)

Za niekoľko dní sa počet jeho fanúšikov zvýšil o 3 milióny na súčasných vyše 10 miliónov. Z Nurmagomedova sa stal piaty najsledovanejší Rus na instagrame a zároveň sa dostal na líderskú pozíciu medzi ruskými športovcami.

Stále je to však iba zlomok fanúšikov, ktorí sledujú instagramový profil jeho súpera McGregora. Tých je oficiálne 27,9 milióna. Informuje o tom aj ruský internetový portál championat.com.

Nurmagomedov v oktagone jasne prevýšil McGregora, ale vzhľadom na časté nadávky zo strany veľkohubého súpera a jeho podporného tímu neskôr stratil nervy. Po skončení súboja 30-ročný Rus nedovolene preliezol klietku a napadol jedného z členov McGregorovho tímu. Strhla sa chaotická bitka, pri ktorej sa dostali do oktagonu viaceré nepovolené osoby a dvaja členovia zo skupiny patriacej k Nurmagomedovovi sa šokujúco pustili do otraseného McGregora.

Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti Nurmagomedov musí rátať s finančnými aj inými sankciami. Športová komisia štátu Nevada (NSCA) mu zrejme naparí pokutu 250 000 USD za rozpútanie bitky po skončení zápasu.

Šampión Nurmagomedov po návrate do Ruska Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nadšenie na tribúnach. Chabiba Nurmagomedova...

Podľa šéfa UFC Dana Whita mu hrozí aj súťažný dištanc na 4–6 mesiacov. Tento trest je však reálne zanedbateľný vzhľadom na to, že bojovníci MMA sa nezvyknú častejšia súťažne prezentovať na verejnosti ako raz za pol roka.

Do úvahy prichádza aj možnosť, že nedeľňajší súboj o šampióna ľahkej hmotnostnej kategórie UFC v Las Vegas vzhľadom na správanie oboch aktérov vyhlásia za neplatný. V takom prípade si Nurmagomedov ponechá opasok šampióna UFC, ale príde o prémiu 2 milióny USD. Jeho zdolaný súper by prišiel o sľúbený honorár 3 milióny USD. Finálny verdikt sa očakáva do 48 hodín.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Chabib Nurmagomedov