Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión dokonal pomstu. Otec ho doma vyfacká

Fanúšikovia bojových športov boli na konci večera spokojní. Za hriešne drahé vstupenky videli o jednu bitku navyše. Neplánovane.

07.10.2018 19:23
UFC Foto: ,
Chabib Nurmagomedov a jeho presná ľavačka na bradu Conora McGregora.
debata (23)

Prestížny titulový súboj o šampióna UFC v ľahkej váhe dopadol podľa očakávania. Favorizovaný Chabib Nurmagomedov dominoval nad írskym vyzývateľom Conorom McGregorom. Súpera potupil, donútil ho vzdať sa a vylepšil si svoju stopercentnú bilanciu na 27–0.

Dojem z výborného výkonu však pokazil stupídnou reakciou, po ktorej sa v lasvegaskej T-Mobile Arene rozpútalo peklo na zemi.

Uškrtil súpera

Na vyvrcholenie galavečera UFC (Utlimate Fighting Championship) s poradovým číslom 229 sa tešili aj tí, ktorí bežne zmiešané bojové športy nesledujú.

Veď išlo o súťažný návrat McGregora – športovej celebrity, ktorej popularita už dávno prerástla hranice klietky. V ceste mu stál nezdolaný Dagestanec Nurmagomedov.

Obaja rivali si dlho pred súbojom vymieňali drsné odkazy, častovali sa nadávkami. Atmosféra bola vybičovaná do maximálnej miery.

Nurmagomedov zdolal McGregora Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Chabib Nurmagomedov a jeho povestné chvaty....

„Súboj tisícročia,“ hlásali reklamné pútače rozvešané po Las Vegas. Vstupenky sa na čiernom trhu vyšplhali na závratné sumy. Najdrahšie boli v cene nového luxusného auta.

V nedeľu ráno si privstali aj slovenskí fanúšikovia – a neboli sklamaní. Obaja borci predviedli kvalitný šport. Od začiatku mal navrch Nurmagomedov, ale súpera nevedel dostať do želanej pozície.

Rozuzlenie prinieslo až štvrté z plánovaných piatich kôl. McGregor zaváhal, ponúkol rivalovi chrbát a po následnom škrtení duel vzdal. Vyvesil pomyselnú bielu vlajku.

Kto si však myslel, že šou je na konci, hlboko sa mýlil. Nurmagomedov v návale víťazných emócií urobil niečo, čo od jeho inokedy pokojnej povahy nikto nečakal.

Skrat víťaza

Nestačilo mu, že potupil veľkohubého McGregora. Rozhodol sa vybaviť si účty aj s jeho tímom. V amoku bleskovo preskočil klietku, v čom mu nezabránili ani traja ochrankári, a vrhol sa na Írovho trénera Dillona Danisa.

Bitka sa rýchlo rozšírila medzi fanúšikov a ochranka v spolupráci s policajtmi mala čo robiť, aby sa nezačalo mlátiť všetkých pätnásťtisíc ľudí v hale.

O druhý nečakaný moment sa postaralo duo z Nurmagomedovho tímu. Využili chaos, dostali sa do oktagonu a zbabelo odzadu napadli McGregora, ktorý sa chystal brániť svojho kouča.

Ír ešte predýchaval prehru a hoci sa bránil, proti presile nemal šancu. Až po tom, ako prekvapený inkasoval niekoľko úderov, pribehla útočníkov spacifikovať ochranka.

„Chcem svoj majstrovský opasok! Kde je môj opasok?“ kričal víťaz. Šéf UFC Dana White si však ako jeden z mála ľudí udržal chladnú hlavu.

Tradičnú pozápasovú ceremóniu zrušil a oboch bojovníkov poslal do šatne. Nurmagomedov do nej dorazil zmáčaný od piva, pretože fanúšikovia do neho hádzali všetko, čo im prišlo pod ruku.

Výhra bez odmeny

Pred médiá sa neskôr postavil pokojný a sypal si popol na hlavu.

„Ospravedlňujem sa, to som nebol pravý ja. Ten, kto ma pozná, to vie. Avšak oni nadávali mojej rodine, urazili náboženstvo, znevažovali vlasť. Pochybil som. Keď prídem domov, otec ma vyfacká,“ kajal sa ortodoxný moslim, ktorému k výhre telefonicky blahoželal aj ruský prezident Vladimir Putin.

Ospravedlnil sa možno aj preto, že manažment UFC mu zadržal sumu dva milióny dolárov, ktorú mal dostať ako odmenu za zápas. Po doriešení prípadu z nej disciplinárka stiahne časť ako pokutu za poškodenie dobrého mena organizácie.

White po masovej bitke zúril a sľúbil, že vinníci budú potrestaní. Jeden z mužov, ktorí napadli McGregora, má byť Zubaira Tučugov. Čečenský zápasník v mušej váhe sa mal o tri týždne predstaviť v súboji s Arťomom Lobovom z McGregorovho tí­mu.

„Ak to bol v oktagone skutočne on, tak v UFC už nikdy bojovať nebude,“ vyhlásil White.

McGregor dosiahol svoje. Hoci prehral, na konto mu pribudli tri milióny dolárov. Sebavedomý Ír pozná svoju cenu a krátko po súboji na twitter napísal: „Dobrý chvat. Teším sa na odvetu.“

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #MMA #Chabib Nurmagomedov