Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Joshua chce byť lepší ako Kličko. Povetkin: Mám jednu z posledných šancí

Súčasný kráľ svetového profesionálneho boxu Brit Anthony Joshua by sa teraz najradšej stretol s Američanom Deontayom Wilderom o opasky všetkých štyroch veľkých organizácií, ale nemôže.

21.09.2018 12:00
Anthony Joshua, Alexander Povetkin Foto: ,
Anthony Joshua s majstrovskými opaskami a jeho vyzývateľ Alexander Povetkin.
debata

Zástupcovia WBA ho prakticky prinútili, aby prijal ponuku vyzývateľa Alexandra Povetkina z Ruska. V sobotu vo Wembley sa tak uskutoční súboj dvoch bývalých olympijských víťazov a v hre budú opasky organizácií WBA, WBO a IBF aj menej významnej asociácie IBO.

„Som rád, že konečne príde k duelu,“ tešil sa Povetkin, ktorý verí, že bude prvý, kto britského boxera dokáže poraziť. Aj keď sa musí vyrovnať s výškovým hendikepom a je aj výrazne starší.

„Stretnem sa s momentálne najlepším svetovým boxerom a svoju šancu chcem využiť. Viem, koľko mám rokov. Mám jednu z posledných šancí,“ podotkol tridsaťdeväťročný ruský boxer, ktorý získal olympijské zlato v roku 2004.

Anthony Joshua (vľavo) a Alexander Povetkin... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Anthony Joshua, Alexander Povetkin Anthony Joshua (vľavo) a Alexander Povetkin pred vzájomným duelom vo Wembley.

O jedenásť rokov mladší Joshua kraľoval amatérskemu ringu pod piatimi kruhmi o osem rokov neskôr. V dueli s Povetkinom je podľa stávkových kancelárií výrazným favoritom a jeho prípadná prehra by bola senzáciou.

„Som pripravený. Viem, že Povetkin má tvrdú ranu a že ma nečaká nič jednoduché. Neprekáža mi, keď odídem z ringu s monoklom alebo poničeným nosom,“ podotkol Joshua, ktorý podľa webu telegraph.co.uk získa za zápas 20 miliónov libier. Jeho súper šesť miliónov.

Joshua vyhral všetkých 21 zápasov v profiringu, Povetkin má bilanciu 34 výhier a jednu prehru. Pred piatimi rokmi nestačil na Vladimira Klička, ani ukrajinský šampión ho ale nedokázal zdolať pred limitom.

„Povetkin je silný protivník. Má dobrý pohyb hornej časti tela, treba si útok na neho dobre načasovať. Anthony musí proti nemu diktovať tempo, vyviesť ho z rovnováhy a nenechať ho len tak odísť. Presne tak, ako to robil Kličko,“ doplnil Joshuov tréner Rob McCracken.

„Verím, že to do 8. kola dokážem ukončiť,“ povedal Joshua, ktorý bol v marci prvýkrát prinútený doboxovat duel až do konca. Novozélanďana Josepha Parkera porazil až na body. „Odvtedy, ako som boxoval s Kličkom, už uplynulo veľa času. Som silnejší a múdrejší,“ povedal Povetkin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Povetkin #Anthony Joshua