Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Majsterku Európy Barquinovú zabili priamo na ihrisku. Vraha už našli

Španielsku golfistku Celiu Barquinovú Arozamenovú našli v pondelok mŕtvu. Polícia vyšetruje smrť amatérskej majsterky Európy z júlového podujatia na Slovensku ako vraždu, obvinila z nej Collina Daniela Richardsa.

18.09.2018 18:06
debata
Celia Barquinová Arozamenová. Foto: TASR/AP, Luke Lu
Celia Barquinová Arozamenová Celia Barquinová Arozamenová.

Dvadsaťdvaročnú študentku univerzity v americkom štáte Iowa našli v pondelok dopoludnia mŕtvu priamo na golfovom ihrisku v meste Ames. Golfisti v Coldwater Golf Links najskôr zbadali na ihrisku pohodenú jej golfovú tašku, bezvládne telo mladej hráčky ležalo neďaleko od nej.

Mala viditeľné zranenia v hornej časti tela. Dvadsaťdvaročný Richards bol bezdomovec a žil v stane v dočasnom tábore pri golfovom ihrisku. Údajne povedal známemu o jeho nutkaní znásilniť a zabiť ženu. Polícia vyhlásila, že mal na tvári niekoľko škrabancov a na ľavej ruke hlbokú reznú ranu. Zadržali aj nôž, ktorý vlastnil, obvinili ho z vraždy prvého stupňa.

„Všetci priatelia a spoluhráči ju mali veľmi radi, sme z toho zdrvení. Užívala si život, chcela byť najlepšia a bola vynikajúca predstaviteľka našej školy,“ citovala agentúra AP univerzitnú golfovú trénerku Christie Martensovú. Na univerzite Barquinovú Arozamenovú vyhlásili za Športovkyňu roka. Tím z univerzity Iowa sa po udalosti vrátil z turnaja domov.

Barquinová v júli triumfovala na amatérskych ME v Penati Golf Resorte v Šajdíkových Humenciach neďaleko Senice, keď zvíťazila o jeden úder pred Esther Henseleitovou z Nemecka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Celia Barquinová Arozamenová