Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barteková: Som späť v špičke. Po rokoch trápenia

Medaila jej tesne unikla, ale miestenka nie. Slovenská strelkyňa Danka Barteková má za sebou úspešnú sezónu. Síce ju neuzavrela cenným kovom na majstrovstvách sveta v Čchangwone, ale aj štvrtá priečka znamenajúca olympijskú miestenku jej urobila radosť. Čiastočnú. Splnila si totiž hlavný cieľ sezóny.

11.09.2018 19:04
danka barteková, streľba Foto: ,
Slovenská strelkyňa Danka Barteková.
debata (2)

A medailu – rovno zlatú – získala predsa na nedávnych ME v Leobersdorfe, kde sa po tretí raz stala kontinentálnou šampiónkou. Ani v Kórejskej republike nebola od nej lepšia žiadna Európanka. Predbehli ju len tri americké reprezentantky, zlato si vystrieľala Caitlin Connorová.

Barteková získala pre Slovensko už piatu miestenku do Tokia 2020. O predošlé štyri sa postarali trapisti Erik Varga a Zuzana Rehák Štefečeková zhodne v individuálnych pretekoch a spoločne v tímovom mixe.

„Po víťazstve v kvalifikácii som mala vyššie ambície. Verila som si na medailu. Miestenku síce mám, ale medaila mi unikla o jeden bod, čo je nepríjemné. Najviac ma teší, že som počas celej sezóny potvrdzovala návrat do svetovej špičke. Po dvoch, troch, ba i štyroch rokoch trápenia je to veľmi príjemný pocit,“ uviedla Barteková.

Zaujímavosťou je, že 33-ročnej úspešnej strelkyni sa podarilo získať olympijskú miestenku hneď na prvý pokus aj pred Hrami v Londýne 2012 a Riu 2016. V Londýne si vybojovala bronzovú medailu.

„Miestenku do Tokia mám, to je najdôležitejšie. Kvôli nej som celý rok tvrdo pracovala, absolvovala všetky preteky Svetového pohára a ostatné povinnosti odsúvala na neskôr. Na budúci rok si môžem trochu vydýchnuť a vynechať niektoré zámorské podujatia SP,“ prezradila Barteková.

Sezóna sa pre ňu skončila, ale oddychovať sa zatiaľ nechystá. „Najskôr v novembri,“ rozosmeje sa a pokračuje: „Teraz mám veľa pracovných povinností súvisiacich s mojou pozíciou v MOV, budem veľa cestovať.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #športová streľba