Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zázračné dieťa. Štrnásťročná Ruska ako prvá skočila štvoritý tulup s trojitým

Štrnásťročná Alexandra Trusovová sa stala prvou krasokorčuliarkou v histórii, ktorá v súťaži skočila kombináciu štvoritého a trojitého tulupu.

10.09.2018 14:17
debata (18)

Predviedla to cez víkend na juniorskej Grand Prix v Kaunase, kde do voľnej jazdy zaradila hneď tri štvorité skoky. Pri sólovom štvoritom tulupe spadla, štvoritý lutz bol nedotočený.

Juniorská majsterka sveta potvrdila, že je fenomenálnou skokankou. Na marcovom juniorskom svetovom šampionáte v Sofii sa zapísala do histórie ako prvá krasokorčuliarka, ktorá v súťaži skočila štvoritý toeloop. Teraz si pripísala ďalší primát, keď ten istý skok zaradila v kombinácii s trojitým.

Napriek pádu vyhrala o viac ako tridsať bodov. "Bola som veľmi nervózna, pretože to bolo moje prvé podujatie v sezóne a prvýkrát som sa vo voľnej jazde pokúsila o tri štvorité skoky.

Celkovo som spokojná s výsledkom na tejto Grand Prix, ale spadla som pri prvom štvoritom tulupe, takže budem ďalej pracovať a pokúsim sa ten program zájsť čisto," povedala zverenkyňa Etery Tutberidzeovej, v ktorej skupine vyrástli dvojnásobná majsterka sveta Jevgenija Medvedevová aj olympijská šampiónka Alina Zagitovová.

V seniorskej kategórii môže Trusovová kvôli svojmu veku pretekať najskôr v sezóne 2019/2020.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Alexandra Trusovová