Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie zlato! Slováci sú majstri sveta v mix trape

Najprv vyrovnali svetový rekord a následne si vo finále po jednoznačnom priebehu vybojovali zlato.

07.09.2018 09:51 , aktualizované: 13:40
Zuzana Rehák Štefečeková Foto: ,
Zuzana Rehák Štefečeková.
debata (1)

Erik Varga a Zuzana Rehák Štefečeková majú už po dve medaily z majstrovstiev sveta v športovej streľbe v Čchangwone. Vynikajúci slovenskí trapisti v piatok suverénnym spôsobom ovládli súťaž v tímovom mixe.

V kvalifikácii nástrelom 146 bodov (Varga 74 a Rehák Štefečeková 72) spoločne s Rusmi Jekaterinou Rabajovou a Alexejom Alipovom vyrovnali svetový rekord. Vo finále už súperom nedali žiadnu šancu, keď trafili 45 z 50 terčov.

„Je ťažké opísať moje pocity slovami. Medaila však hovorí sama za seba. Netušili sme, že šampionát môže pre nás dopadnúť takto vynikajúco,“ hodnotila súťaž 34-ročná členka ŠCP, ktorá si vo štvrtok vystrieľala zlato aj v individuálnych pretekoch.

Jej o osem rokov starší oddielový kolega v rozhovore pre oficiálnu stránku pripomenul, aké náročné obdobie má za sebou. Po vážnom zranení ramena vynechal celý predošlý rok a stále nie je stopercentne v poriadku.

„Šampionát bol pre mňa extrémne náročný. Stále cítim následky nepríjemného pádu zo záveru roka 2016. Veľa dlžím svojej manželke Patrícii, cestuje so mnou na všetky súťaže a stará sa o mňa pred i po každej jednej položke,“ doplnil úradujúci vicemajster sveta.

Obaja už v individuálnych pretekoch vybojovali pre Slovensko olympijské miestenky a teraz pridali v mixe ďalšie dve.

„Je pre nás nesmierne dôležité, že sme vybojovali ďalšie dve miesta do Tokia. Znamená to, že v tímovej súťaži môže okrem nás štartovať ešte jedna dvojica,“ tešila sa Rehák Štefečeková.

Najlepším slovenským trapistom sa v mixoch veľmi darí. Na nedávnych majstrovstvách Európy v Leobersdorfe získali striebro.

„Tento rok sme už dvakrát vyhrali podujatie Svetového pohára – na Malte a v Kórei. Predtým sme spolu dva roky nestrieľali pre Erikove zranenie a moje materské povinnosti. Naposledy pred dlhšou prestávkou sme sa predstavili na Európskych hrách v Baku a aj tam sme vyhrali. Sme dobre zložení. Keď preteky obaja zvládneme mentálne, sme neprekonateľní,“ vravela dvojnásobná strieborná olympijská medailistka ešte pred svetovým šampionátom v Kórei.

Agentúrny článok sme nahradili autorským článkom Pravda

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Varga #športová streľba #Zuzana Rehák Štefečeková