Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tarr: Na Tokio si trúfam, ale nikam sa netlačím

Potešila ho jazda mladšieho štvorkajaka i získaná medaila, hoci čakal, že by si z majstrovstiev sveta v rýchlostnej kanoistike mohol domov priniesť aj dve.

28.08.2018 08:00
Juraj Tarr Foto: ,
Juraj Tarr.
debata

„V kádvojke sme s Erikom mali vysoké, medailové ambície, no akosi nám to nevyšlo. Najhoršie je, že ani nevieme, čo sa počas jazdy stalo,“ vysvetľuje skúsený Juraj Tarr (39).

V Portugalsku vylovil z vody striebro v K4 1000 so Samuelom Balážom, Erikom Vlčekom a Gáborom Jakubíkom.

Ako ste spokojný s vystúpením na MS?

Som rád, že sme získali medailu, hoci sme káštvorku chceli vyhrať. Nemci boli výborne pripravení a my sme mali veľmi málo spoločných tréningov. Prioritou počas záverečnej prípravy bola, pochopiteľne, mladšia päťstovkárska štvorka. Nakoniec to dopadlo dobre.

Koľkokrát ste spolu sedeli v lodi?

Trénovali sme spolu trikrát, z toho jeden deň zabralo zosúladenie sa v lodi a rôzne detaily. Takže druhé miesto rozhodne nie je zlé a teším sa z neho. Najmä pri spätnom pohľade, lebo priamo po pretekoch sme boli ešte dosť sklamaní. Pre nás by bolo lepšie, keby sa nešlo priamo finále, aby sme si vyskúšali o jednu ostrú jazdu viac. Možno by sme vychytali niektoré chybičky.

Medailové ambície ste mali aj v K2 s Vlčekom…

Minimálne medailové… Stále nevieme, čo sa stalo. Veľmi dobre sme odštartovali, ale počas finálovej jazdy sme akosi začali padať dozadu. Problém nebol v sile ani energii, skrátka nám niečo technicky nepasovalo. Netušíme, v čom bol problém.

Juraj Tarr (vľavo) a Erik Vlček na archívnej... Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Erik Vlček, Juraj Tarr Juraj Tarr (vľavo) a Erik Vlček na archívnej snímke.

Ako sa vám pozdávala jazda mladšej káštvorky na päťstovke?

Držal som im palce, išli super. Netreba brať siedme miesto ako zlý výsledok. Od začiatku išli dobre, držali sa v hlavnom poli. Také sú skrátka preteky na päťstovke – nesmierne nabité a tesné. Nemci a Španieli sú výrazne popredu, ale ostatní sú celkom vyrovnaní. Mladí chalani sú perspektívni.

Čo ukázal šampionát vám osobne – môžete si ešte trúfať na olympiádu v Tokiu?

Trúfať si trúfam. Základ je, aby mi vydržalo zdravie a potom sa uvidí, kto bude mať akú formu. Budúci rok bude extrémne nenormálne ťažký. Slovenská posádka by sa za normálnych okolností mala dostať do finále, bude dostatočne kvalitná, ale v Szegede budú iste štyri rozjazdy a v jednom semifinále sa potom môže stretnúť veľa favoritov. Do lode sa sám tlačiť nebudem. Ak by mi to nešlo, skrátka v nej sedieť nebudem. No verím, že sa do nej dostanem.

Pamätáte si podobnú konkurenciu v boji o miesto v káštvorke?

Veru nie. Pred Sydney bojovali o olympiádu dve posádky. No odvtedy to takéto nikdy nebolo. Je nás veľmi veľa a to ešte uvidíme, v akej forme sa vráti Denis Myšák. Konkurencia je však vždy len dobrá vec.

Tešíte sa na tvrdý boj alebo máte pred ním rešpekt?

Vždy sa teším na ďalší rok a nové výzvy. Oddýchneme si a pôjdeme do toho s čistou hlavou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Tarr #MS 2018 v rýchlostnej kanoistike