Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vietor bol demotivujúci, priznal sklamaný Botek

Sú sklamaní aj nahnevaní. Vo finále predviedli najlepšiu jazdu, no ani tá im nestačila na lepšie než šieste miesto.

24.08.2018 18:28
Adam Botek Foto: ,
Adam Botek.
debata

Rýchlostní kanoisti Peter Gelle a Adam Botek neobhájili na majstrovstvách sveta v Montemor-o-Velho striebro v K2 1000 z v­laňajška z Račíc. Od začiatku zaostávali za najlepšími a tentoraz im nepomohol ani ich tradične silný záver.

„Trošku spokojní môžeme byť aspoň s tým, že sme sa zmestili do šestky. Keby sa teraz rozdávali olympijské miestenky, sme tam. No vnútorne som veľmi sklamaný. Mali sme totiž na medailu. Navyše sme vo finále išli najlepšiu jazdu počas šampionátu,“ priznáva 21-ročný Botek.

Viacerí slovenskí pretekári už pred šampionátom upozorňovali, že veľký vplyv na výsledky môžu mať poveternostné podmienky. Mladý Komárňan potvrdzuje, že v ich prípade zohralo počasie – silný vietor – kľúčovú úlohu.

„Prvá, druhá, tretia a čiastočne štvrtá dráha sú kryté proti bočnému vetru. Vo zvyšných fúkalo strašne. Keď som sa po štarte periférne pozrel doprava, videl som, že krajné lode idú oveľa rýchlejšie. Bolo to dosť demotivujúce, lebo zároveň sme cítili, že my ideme veľmi dobre. V závere sme chceli ešte zrýchliť, ale rozdiely už boli obrovské,“ dodáva Botek.

Zlato vybojovali favorizovaní Nemci Max Hoff a Marcus Gross. Gelle s Botekom dúfajú, že na budúci rok v Szegede budú opäť o pár priečok vyššie. „Nezostáva nám nič iné ako hodiť tieto preteky za hlavu a pomaly začať myslieť na budúcu sezónu. Verím, že o rok sa prebojujeme do Tokia a na MS dosiahneme lepší výsledok,“ naznačil.

V piatok sa vo finále prekvapujúco predstavila aj mladučká kanoistka Lucia Valová, vekom ešte juniorka. V C1 500 obsadila deviatu priečku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Gelle #Adam Botek #MS 2018 v rýchlostnej kanoistike