Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fury vyhral aj druhý duel po návrate, no diváci bučali. Čaká ho šampión WBC

Britský profesionálny boxer Tyson Fury vyhral aj druhý zápas po návrate do ringu. V Belfaste zdolal Taliana Francesca Pianetu na body a podľa očakávaní bude jeho ďalším súperom šampión ťažkej váhy organizácie WBC Deontay Wilder.

19.08.2018 07:03
Tyson Fury Foto: ,
Tyson Fury oslavuje víťazstvo s majstrovským opaskom.
debata

Tridsaťdvaročný Američan ho k duelu o majstrovský opasok vyzval po skončení sobotňajšieho stretnutia priamo v ringu.

„Ten súboj sa uskutoční, je to jasné, je to oficiálne, ,chlape',“ vyhlásil Wilder, ktorý duel v Severnom Írsku sledoval ako televízny spolukomentátor. „Jedna vec je istá, keď sa v Las Vegas stretneme, knokautujem ťa,“ odpovedal Fury.

Termín duelu zatiaľ nie je oficiálne určený, jasno má byť budúci týždeň. Špekulácie pred sobotňajším zápasom s Pianetom hovorili o polovici novembra, ako dejisko pripadal okrem Las Vegas do úvahy ešte New York.

S Pianetom, bývalým európskym šampiónom WBO, absolvoval Fury v ringu vo Windsor Parku desať kôl a podľa verdiktu bodových rozhodcov vyhral každé z nich. Víťazstvo mu prisúdili pomerom 100:90, diváci ale s predvedeným výkonom príliš spokojní neboli a po skončení duelu bučali.

Tyson Fury oslavuje triumf nad Francescom... Foto: Reuters, LEE SMITH
Tyson Fury, Deontay Wilder Tyson Fury oslavuje triumf nad Francescom Pianetom.

Tridsaťročný Brit bol pred zápasom jasným favoritom. Na konte mal 26 víťazstiev, z toho 19 KO. Najcennejší skalp získal v novembri 2015, keď senzačne porazil Vladimira Klička a získal opasky organizácií IBF, WBA a WBO.

V roku 2016 však Furyho kvôli porušeniu dopingových pravidiel na dva roky suspendovali, prišiel o licenciu a musel vrátiť všetky tituly.

Počas nútenej pauzy sa liečil zo psychických problémov a zo závislosti od liekov a drog. Pri júnovom návrate do ringu zdolal Albáncov Sefera Seferiho.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #Deontay Wilder