Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielka Celia Barquínová víťazkou ME v amatérskom golfe neďaleko Senice

Individuálne majstrovstvá Európy v amatérskom golfe (European Ladies' Amateur Championship), ktoré sa v dňoch 25. - 28. júla konali v Penati Golf Resorte neďaleko Senice, ovládla Španielka Celia Barquínová.

31.07.2018 21:14
debata

Dvadsaťdvaročná hráčka zvíťazila po výsledkoch 69, 71, 63 a 69 (-16). O napínavé finále sa však postarala jej konkurentka z Nemecka Esther Henseleitová (-15). Tá na 16. a 17. jamke zahrala birdie a na poslednej jamke tak strácala na líderku už len jednu ranu.

Po nevydarenom prvom pate na 18. jamkovisku v podaní španielskej hráčky začínala hrozba rozstrelu vyzerať čoraz reálnejšie. Nemecká golfistka sa prihrávkou dostala k jamke, čím si zabezpečila ľahký par. Barquínová však ustála tlak a premenila trojmetrový put na par. Na tretej pozícii sa umiestnila Talianka Angelica Morescová (-9).

Jedinej slovenskej hráčke vo finálovom kole Natálii Hečkovej nevyšla ofenzívna taktika. V poslednom kole zahrala 78 rán a obsadila konečnú 59. priečku.

Dvadsaťdvaročnej reprezentantke nevychádzalo patovanie, aj preto sa jej nepodarilo zopakovať vlaňajšie umiestnenie z európskeho šampionátu. Na ME 2017 vo švajčiarskom Lausanne obsadila 25. miesto.

"S dosiahnutým výsledkom nie som úplne spokojná. Nepadali mi paty a nedokázala som znižovať skóre. Turnaj bol však veľmi dobre zorganizovaný, hráčky si ho užili. Bolo príjemné hrať veľké podujatie na Slovensku. Chcela som sa na ňom priblížiť k vlaňajšiemu umiestneniu, podriadila som tomu aj prípravu na šampionát. Nevyšlo to, nevadí. Nerobím si z toho ťažkú hlavu, idem ďalej,“ uviedla v tlačovej správe organizátorov Natália Hečková.

Víťazka Barquínová získala okrem titulu najlepšej hráčky v Európe taktiež divokú kartu na budúcoročný profesionálny turnaj Women's British Open, ktorý patrí medzi golfové Major turnaje.

Individuálne majstrovstvá v amatérskom golfe žien sa hrali na Slovensku po prvýkrát. Na turnaji sa zúčastnilo 144 hráčok z 28 krajín. Slovensko zastupovalo deväť reprezentantiek: Zuzana Bieliková, Anika Bolčíková, Ema Dobiašová, Katarína Drocárová, Natália Hečková, Rebecca Hnidková, Laila Hrindová, Lea Klimentová a Sára Zrníková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf