Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčší úspech na záver. Štvorkajak SR si vypádloval zlato na MS do 23 rokov

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Milan Fraňa, Csaba Zalka a Adam Botek si vybojoval zlato na majstrovstvách sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike v bulharskom Plovdive.

29.07.2018 11:40 , aktualizované: 15:37
Kanoisti, ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Slováci zvíťazili na polkilometrovej trati v kategórii do 23 rokov. Slovenská loď mala v cieli náskok 35 tisícin sekundy pred striebornou ruskou posádkou, bronz putuje do Ukrajiny.

Slovenskí reprezentanti boli na polovici trate druhí za Rusmi, na v druhej časti sa prepracovali na čelo a vypádlovali si zlato.

Nič nehovorí lepšie o ich výkone ako výsledný čas. Je historicky druhý najlepší na svete, len o 23 stotín sekundy slabší ako absolútne najlepší čas nemeckého kvarteta vlani na MS dospelých v Račiciach," zdôraznil jeden z dvojice trénerov lode Peter Likér.

„Neradovali sme sa predčasne, keďže sa voľným okom nedalo posúdiť, že sme vyhrali. Až keď na svetelnej tabuli vypísali Slovakia na prvom mieste, vtedy sme si navzájom blahoželali,“ citovala Baláža stránka canoe.sk.

Samuel Baláž si vyjazdil medailu aj v piatok, keď s Tiborom Linkom získali striebro v disciplíne K2 na 1000 m v kategórii do 23 rokov. V sobotu Slováci vybojovali tri medaily v šprinte na 200 m – striebro junior Matúš Jedinák v K1M, bronz juniorka Lucia Valová v C1Ž aj Csaba Zalka v K1M v kategórii do 23 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Csaba Zalka #Adam Botek #Samuel Baláž #Milan Fraňa