Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tragédia v Almaty. Bronzový medailista zo ZOH zomrel po prepadnutí na ulici

Kazašský krasokorčuliar Denis Ten prišiel v 25 rokoch o život. Bronzového medailistu z olympijských hier 2014 a vicemajstra sveta z roku 2013 dobodali na ulici v Almaty dvaja muži, ktorí mu chceli ukradnúť auto. Krasokorčuliar potom v nemocnici kvôli veľkej strate krvi zomrel.

19.07.2018 17:01 , aktualizované: 17:23
Denis Ten Foto: ,
Denis Ten na ZOH v Pjongčangu.
debata

Ten, jeden z najpopulárnejších športovcov v Kazachstane, pri napadnutí utrpel hlboké rany. Nôž zasiahol aj stehennú tepnu a krasokorčuliar stratil tri litre krvi. V nemocnici podstúpil urgentnú operáciu a tri hodiny bojoval o život, nakoniec však zraneniam podľahol.

„Je to legenda nášho športu, naša pýcha. Zomrel aj napriek enormnej snahe lekárov zachrániť jeho život. Mal len 25 rokov, je to veľká tragédia,“ citovala agentúra DPA kazašského ministra kultúry a športu Arystanbeka Muchamediulyho.

Ten, ktorý má v zbierke aj bronz z majstrovstiev sveta 2015, bol aj tvárou kazašskej kandidatúry na zimné olympijské hry 2022. Pri hlasovaní MOV v roku 2015 však dostal pred Almaty prednosť konkurenčný projekt Pekingu.

Predseda MOV Thomas Bach bol správou o Tenovom úmrtí šokovaný. „Denis Ten bol skvelý športovec. Bol to srdečný človek a šarmantný muž. Je to obrovská tragédia, že sme ho v tak mladom veku stratili,“ uviedol Bach na oficiálnom facebookovom profile MOV.

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Denis Ten