Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Treba obnoviť dialóg s Ruskom, vraví Bach. S Putinom diskutoval prvýkrát od aféry

Nedeľňajšie finále majstrovstiev sveta vo futbale prinieslo aj stretnutie prezidentov Ruska a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Vladimira Putina a Thomasa Bacha.

16.07.2018 16:51
Vladimir Putin, Thomas Bach Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a šéf MOV Thomas Bach sa stretli v nedeľu v Kremline.
debata

Obaja sa zišli prvýkrát od odhalenia dopingovej aféry v ruskom športe. Bach i Putin spolu diskutovali o vývoji športu v tamojšej spoločnosti v súvislosti s opatreniami na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. V Kórejskej republike sa predstavili iba vybraní bezúhonní pretekári pod neutrálnou vlajkou.

Obaja predstavitelia sa zhodli, že je v záujme ruských športovcov otvorenie dialógu. Podľa Bacha má najvyššiu prioritu obnovenie členstva tamojšej antidopingovej autority RUSADA do Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

Zároveň vyhlásil, že MOV musí pomôcť ruskému výboru (ROV) dokončiť „ozdravené“ opatrenia na reintegráciu do medzinárodného hnutia.

Bach neobišiel ani tému futbalového šampionátu. Putinovi zagratuloval k bezproblémovému priebehu a organizáciu podujatia.

„Rusko sa pripravovalo zodpovedne a sme šťastní, že MS dosiahli úspech a dokázali zjednotiť milióny ľudí na celom svete. Naše úsilie ocenili aj športovci, ktorí dostali k dispozícii skvelé podmienky. Teší nás, že návštevníci šampionátu sa mohli presvedčiť na vlastné oči ako to u nás funguje a rozptýlili sme mnohé mýty a predsudky,“ cituje Putinove stanovisko pre agentúru TASS portál insidethegames.biz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #MOV #Thomas Bach #ruský doping