Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj Joshua - Povetkin je potvrdený. Obhajca o Rusovi: Iba hlupák by ho podceňoval

Britský profesionálny boxer Anthony Joshua bude najbližšie obhajovať opasky organizácií WBA, IBF, WBO a IBO v superťažkej hmotnostnej kategórii proti Rusovi Alexandrovi Povetkinovi.

16.07.2018 16:33
Anthony Joshua Foto: ,
Anthony Joshua.
debata

Súboj sa uskutoční 22. septembra v londýnskom Wembley, kde má domáci šampión naplánované vystúpenie aj 13. apríla. Vtedy by sa mohol stretnúť s americkým držiteľom titulu WBC Deontayom Wilderom.

Tridsaťosemročný Povetkin je prednostný vyzývateľ WBA. Ak by s ním Joshua neboxoval, hrozila mu strata opasku tejto verzie. „Povetkin je nebezpečný oponent, ktorého nebudem brať na ľahkú váhu. Má toho veľa za sebou, iba hlupák by ho podceňoval,“ citovala 28-ročného Brita agentúra AP.

Rus utrpel jedinú prehru v profesionálnej kariére v roku 2013 s Ukrajincom Vladimirom Kličkom. V marci knokautoval Brita Davida Pricea v rámci galavečera, kde Joshua zdolal Novozélanďana Josepha Parkera.

Ruský boxer sa teší na zápas: „Stretnem sa s momentálne najlepším boxerom na svete a 22. septembra chcem využiť príležitosti. Má štyri opasky a ja ich všetky chcem. Som rád, že súboj už má termín aj miesto,“ povedal Povetkin.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Alexander Povetkin #Anthony Joshua