Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápasil aj s McGregorom. Buchinger uškrtil Čecha

Slovenský profesionálny MMA zápasník Ivan Buchinger zvíťazil vo štvrtok večer v pražskej O2 aréne nad domácim Jaroslavom Pokorným škrtením v 2. kole. Zápas v perovej váhe (do 65,8 kg) bol hlavným predzápasom podujatia XFN 11.

29.06.2018 09:46
debata

Pokorný z pozície vyzývateľa vstúpil do zápasu aktívnejšie a prvé kolo získal pre seba najmä vďaka niekoľkým takedownom. Buchinger hrozil nebezpečnými kolenami v klinči a v závere prvej päťminútovky aj pákami z guardu.

V druhom kole sa naplno prejavili väčšie skúsenosti Slováka, ktorý už po 40 sekundách donútil súpera odklepať po nasadenej technike škrtenia.

„Posledných šesť rokov zápasím v Rusku, bolo preto skvelé predstaviť sa opäť v takmer domácom prostredí. Keď som započul svoje meno z hľadiska, neuveriteľne ma to dobilo energiou. Verím, že po tomto víťazstve dostanem možnosť zabojovať aj o opasok organizácie XFN,“ uviedol priamo v oktagone 32-ročný rodák z Gabčíkova, ktorý zápasil aj s hviezdnym Írom Conorom McGregorom.

@karlos_terminator_vemola win!

Príspevok, ktorý zdieľa XFN (@xfightnights),

Buchinger, niekoľkonásobný šampión poprednej ruskej organizácie M-1 Global, vylepšil svoju bilanciu na 34 víťazstiev a šesť prehier. Pokorný zaznamenal siedmu prehru pri 14 víťazstvách, pričom do zápasu vstupoval so sériou piatich víťazstiev v rade.

„Nechal som tam hlavu, Ivan ma uškrtil a tak to proste je. Tomu zovretiu sa už nedalo uniknúť,“ povzdychol si.

Na podujatí sa predstavil aj ďalší slovenský zástupca Ľudovít Klein. Ten si v dueli ľahkej váhy (do 70,3 kg) poradil s Poliakom Kamilom Selwom technickým KO, keď rozhodca ukončil duel v samom závere druhého kola po Kleinovom ground and pounde.

Lvi zerou prvni

Príspevok, ktorý zdieľa Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

„Je skvelé zvíťaziť pred takouto kulisou. Pre takéto momenty sa oplatí robiť tento šport,“ uviedol 23-ročný Klein, ktorý svoje štatistiky upravil na 12 víťazstiev a dve prehry.

V hlavnom zápase večera zdolal Karlos Vémola svojho vyzývateľa Patrika Kincla na body verdiktom rozhodcov. Vémola v dueli s hmotnostným limitom do 84 kg naplnil predzápasové prognózy a na zemi dominoval.

Kincl sa však prezentoval kvalitnou obranou, keď veterána UFC pustil do full mountu iba raz, aj to len na pár sekúnd v závere zápasu. V treťom kole Kincl v postoji niekoľkokrát tvrdo zasiahol Vémolu, ktorý však v kritických momentoch dokázal vždy preniesť súboj späť na zem, kde si už víťazstvo postrážil.

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Ivan Buchinger