Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Míting P-T-S ctí tradície a hostí svetové legendy

Pred tromi rokmi oznámili slovenskej atletickej verejnosti radostnú správu. „Chceme pokračovať v tradícii kedysi slávneho podujatia, ktorému hovorili Zürich východu,“ vraveli svorne organizátori. Rozhodli sa sfúknuť prach zo zaniknutého mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft.

29.06.2018 08:00
matej tóth, Foto: ,
Matej Tóth. Aj olympijský šampión z Ria sa dnes predstaví na mítingu P-T-S.
debata

Dali mu nový šat, dejisko i nádej. A sebe zasa záväzok, že sa ho budú snažiť z roka na rok vylepšovať. Slovenskou špičkou. Adekvátnou konkurenciou zo sveta. Šancou pre mladé talenty. Pozývaním legiend, ktoré udivovali do posledného miesta zaplnené bratislavské Pasienky.

Dnes v modernom šamorínskom komplexe napíšu desiatky atlétov zo štyroch kontinentov sveta tretiu obnovenú kapitolu, celkovo to bude už 53. ročník.

Vedenie Slovenského atletického zväzu i organizačného výboru ctí tradície, ale zavádza aj novoty. Zaujímavú zmenu priniesla voľba dňa i času, v ktorom sa P-T-S uskutoční.

„Vybrali sme piatok 29. júna, lebo je to posledný školský deň a na majstrovstvách sveta vo futbale je volný deň. Atletika je šport, v ktorom si každý niečo nájde. Bolo by skvelé, keby sa na štadióne ukázali starší i mladší a rodiny s deťmi. Po detskej péteeske a národnom programe odštartuje hlavná časť mítingu otváracím ceremoniálom od 18.30,“ hovorí šéf SAZ Peter Korčok.

Počas dvojhodinového hlavného programu, ktorý si diváci môžu vychutnať na obrazovkách RTVS v priamom prenose, sa bude na čo pozerať. Odštartuje najnabitejšou disciplínou a skončí tou svetovo najsledovanejšou.

„Sme radi, že aj tento rok budeme hostiť prestížny kladivársky seriál IAAF Hammer Throw Challenge. Zavítajú k nám lídri svetových tabuliek z Poľska. Verím, že Marcel Lomnický potrápi Pawla Fajdeka a Wojciecha Nowickeho. V šprinte na sto metrov máme tiež svoju hviezdu. Snažili sme sa Jankovi Volkovi nájsť takú konkurenciu, aby musel o domáce víťazstvo tuho bojovať,“ podpichuje slovenských reprezentantov Korčok.

Ján Volko (v strede) na minuloročnom mítingu... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Ján Volko, beh, bežec, bežci, PTS Šamorín 2017 atletika štadión Ján Volko (v strede) na minuloročnom mítingu P-T-S.

Okrem Volka a Lomnického nebude na P-T-S chýbať ani olympijský víťaz v chôdzi na 50 kilometrov z Ria 2016 Matej Tóth či vicemajsterka Európy z Helsínk 2012 kladivárka Martina Hrašnová. Najjagavejšími hviezdami P-T-S budú – ako sa stalo pekným zvykom – legendy. Tento rok do Šamorína zavítajú výškar Javier Sotomayor a oštepár Jan Železný.

„Veľa pre nás znamená, keď si také osobnosti nájdu čas a prídu sa pozrieť na novú péteesku,“ uzatvára Korčok.

Čím ich prekvapí?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S