Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boltove olympijské tretry ukradli. Sú nenahraditeľné, smúti zberateľ

Fanúšik atletickej legendy Usaina Bolta prišiel o jeho podpísané tretry z Hier v Londýne, kde jamajský šprintér získal tri zlaté olympijské medaily.

16.06.2018 10:51
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt pred rozbehmi na OH v Londýne 2012. Tretry, ktoré mal obuté, minulý víkend ukradli.
debata

Zlodej mu ich ukradol minulý víkend doma v meste Lindon v grófstve Derby a polícia verí, že vo väzbe je skutočný páchateľ. Obvinili ho aj z ôsmich iných krádeží.

Tridsaťjedenročný Bolt skončil s atletickou kariérou vlani po majstrovstvách sveta v Londýne. Svetový rekordér má osem zlatých medailí z olympiád. Na Hrách v Londýne 2012 vyhral stovku, dvojstovku i štafetu. Anglickému fanúšikovi vtedy bielo-modré tretry osobne venoval po rozbehu na 100 metrov.

„Tieto tretry boli súčasťou rozsiahlej zbierky, ktorú som si budoval najmenej desať rokov. Existuje len štyri alebo päť podpísaných párov z londýnskej olympiády. Sú absolútne nenahraditeľné,“ posťažoval sa nemenovaný zberateľ médiám.

Polícia podozrieva z krádeže tridsaťpäťročného muža, ktorý už je vo väzbe. Boltove tretry však u neho nenašla. Obrátila sa preto na verejnosť, aby s pátraním pomohla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #OH 2012