Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naturalizovaný Slovák Gulajev sa stal vicemajstrom Európy

Naturalizovaný voľnoštýliar Akšarbek Gulajev vybojoval pre Slovensko striebornú medailu na ME 2018 zápasníkov do 23 rokov v tureckom Istanbule.

10.06.2018 19:16
Boris Makojev, Akšarbek Gulajev Foto: ,
Boris Makojev (vpravo) a Akšarbek Gulajev.
debata

V kategórii do 74 kg nestačil vo finálovom súboji na Rusa Zaurbeka Sidakovova, ktorému podľahol 1:3 na body. Pri svojej ceste do finále si počínal suverénne a všetkých svojich súperov zdolal 10:0 na technickú prevahu. V osemfinále zvíťazil nad Rumunom Ionom Plopom, vo štvrťfinále nedal šancu Grékovi Konstantinosovi Gkotsisovi a v semifinále triumfoval aj nad Albertsom Jurčenkovom z Lotyšska.

Gulajev zopakoval strieborné umiestnenie z minuloročného európskeho šampionátu do 23 rokov v poľskom Bydgoszczi, keď pred rokom nestačil vo finále na iného Rusa Gadžiho Nabijeva. Predtým získal bronz aj na ME juniorov v nemeckom Dortmunde, na tohtoročných majstrovstvách Európy obsadil medzi seniormi 5. miesto. Ostatní slovenskí zástupcovia vo voľnom štýle nezaznamenali ani jedno víťazstvo vo svojich kategóriach a umiestnili sa na konci výsledkových listín. Jediná ženská zástupkyňa v slovenských farbách Mária Juhászová obsadila 10. miesto vo voľnoštýliarskej kategórii do 62 kg.

V úvode šampionátu sa predstavili slovenskí reprezentanti v grécko-rímskom štýle. Najviac sa darilo Denisovi Horváthovi a Georgimu Nogajevovi, ktorí sa prebojovali do štvrťfinále. Obaja neuspeli v súbojoch o postup medzi najlepšie kvarteto. Keďže ich súperi následne neuspeli vo svojich semifinálových dueloch, Slováci nedostali šancu predstaviť sa v repasážach a v konečnom poradí obsadili 7. miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #zápasenie #Akšarbek Gulajev