Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Defekt zastavil Vargu na ceste za víťazstvom: Doma ma to hnevá viac

V triatlonových kruhoch ho označujú trefným prirovnaním - first out of the water (prvý z vody). To, že je najrýchlejším plavcom medzi triatlonistami, potvrdil Richard Varga aj v nedeľu na The Championship.

03.06.2018 12:17 , aktualizované: 14:24
Richard Varga Foto: ,
Richard Varga na archívnej snímke.
debata

Na majstrovstvách sveta organizácie Challenge Family v šamorínskom športovom komplexe x-bionic® sphere chcel slovenský reprezentant vylepšiť jedenástu priečku z vlaňajška.

A tak sa hneď od začiatku 1,9 kilometrového plaveckého úseku do toho oprel natoľko, že z vody vychádzal s náskokom takmer piatich minút. Všetko mal výborne rozbehnuté. Lenže po štvrtine z 90-kilometrového cyklistického úseku začal mať problémy.

„Nevedel som, čo je príčina, začal som sa cítiť pomalý. Koleso mi stále fučalo a až potom som zistil, že už jazdím takmer iba na ráfiku. Netuším, kde sa to stalo a budem to riešiť. Musíme zistiť, či to bolo teplom, ventilom alebo či som chytil nejaký klinec,“ povedal Varga pre agentúru SITA.

Nakoľko by jediným riešením bola niekoľkominútová výmena kolesa, rozhodol sa v pretekoch nepokračovať. Musel prepustiť líderskú pozíciu, z čoho bol poriadne rozladený.

„Veľmi ma to mrzí. Keby sa to stalo inde, kývnem hlavou, ale na domácej pôde ma to hnevá viac. Je to obrovské sklamanie. Preteky som mal rozbehnuté veľmi dobre. Pred najväčšími favoritmi som mal náskok štyri či päť minút, to je výborný čas. Veril som, že v behu by som to mohol zvládnuť. Vlani som dostal päťminútovú penalizáciu a teraz toto,“ smútil Varga.

Víťazmi The Championship 2018 sa stali – podobne ako vlani – Lionel Sanders a Lucy Charlesová. Varga verí, že na budúci rok zabojuje v domácom prostredí o najvyššie priečky.

„Dúfam, že o rok budem mať šancu ukázať, že som na to mal aj teraz,“ uzavrel Varga.

MS organizácie Challenge – stredný triatlon:

Muži: 1. Lionel Sanders (Kan.) 3:43:28, 2. Sebastian Kienle +1:04 min., 3. Florian Angert (obaja Nem.) +3:54, … 11. Richard VARGA (SR) nedokončil

Ženy: 1. Lucy Charlesová (V.Brit.) 4:13:59, 2. Anne Haugová (Nem.) +1:48, 3. Radka Vodičková (ČR) +6:40

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triatlon #Richard Varga #x-bionic® sphere