Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Životný úspech na Svetovom pohári. Mokošová získala zlato na bradlách

Slovenská reprezentantka Barbora Mokošová získala zlatú medailu na bradlách v sobotňajšom finále na pretekoch Svetového pohára (SP) s názvom "Challenge Cup 2018" v športovej gymnastike v Koperi (31. mája - 3. júna).

02.06.2018 20:05 , aktualizované: 22:53
debata (1)

I can't believeGold medal on Bars

Príspevok, ktorý zdieľa Barbora Mokošová (@barboramokosova),

Od rozhodcov dostala výslednú známku 13,450 bodu. „Nemôžem tomu uveriť,“ stručne zhodnotila na instagrame 21-ročná olympionička z brazílskeho Ria de Janeiro 2016.

V športovom spravodajstve RTVS ešte doplnila: „Som neskutočne šťastná, že sa mi podarilo vyhrať Svetový pohár na bradlách. Táto gymnastická disciplína je pre mňa ‚srdcovka‘. Obrovskú radosť neviem ani slovami opísať. Cvičilo sa mi veľmi dobre, len som bola trošku nervózna. Dlho sme čakali, ale napokon sa to podarilo.“

Mokošová na minulotýždňovom SP v chorvátskom Osijeku skončila druhá vo finále na bradlách i na kladine, štvrtá bola v prostných.

Teraz v Koperi si tiež vybojovala tri finálové účasti, po sobotňajších „zlatých“ bradlách sa v nedeľu predstaví v oktete finalistiek na kladine (v kvalifikácii dostala tretiu najvyššiu známku – 12,950 b.) i v prostných (postúpila z 5. priečky – 12,450 b.).

„‚Bára‘ má výbornú formu, po Osijeku to potvrdila aj teraz v Koperi. Na bradlách nemal v kvalifikácii ani vo finále nikto vyššiu známku ako ona. Tešíme sa z jej úspechu. Aj v Koperi je veľká konkurencia, pretekári až z 29 krajín,“ uviedol predseda sekcie športovej gymnastiky mužov Slovenskej gymnastickej federácie a zároveň osobný Mokošovej tréner Martin Zvalo.

V sobotňajšom finále sa predstavil aj Slavomír Michňák, vo svojej obľúbenej a najsilnejšej disciplíne na koni s držadlami obsadil štvrté miesto so ziskom 13,900 b. Obhájil si teda pozíciu z kvalifikácie, vo štvrtok skončil takisto štvrtý.

„Oproti kvalifikácii som išiel náročnejšiu zostavu za maximálne 16 bodov. Pridal som tam nejaké prvky. Trúfol som si na ňu vôbec prvý raz. Ešte ju nemám nacvičenú v súťažných podmienkach, bol som aj trochu nervózny. Bola síce dosť pekná, ale urobil som aj zopár chýb. Rozhodcovia mi strhli koľko mi strhli a stačilo to na štvrté miesto,“ uviedol 25-ročný člen Slávie UK Bratislava.

„Víťaz z Japonska získal tuším 14,900 b, čo je dosť veľa. Ja som so svojou zostavou celkom spokojný. Ako som povedal, boli tam nejaké chyby, nabudúce to bude azda ešte lepšie,“ dodal Michňák.

Vyjadril sa aj ku reprezentačnej kolegyni Mokošovej. „Ona cvičí bez chyby, jej nie je za čo strhnúť body, jedine záver nemala úplne ideálny. Veľmi jej tento úspech prajem,“ vyhlásil študent FTVŠ UK v Bratislave.

Mokošovú čaká v nedeľu finálové vystúpenie na kladine a v prostných.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Barbora Mokošová #Slavomír Michňák #športová gymnastika