Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čaro nepoznaného. Šamorín privíta triatlonovú špičku

Nováčik uchvátil. Prostredím i organizáciou. Keď sa organizácia Challenge Family rozhodla, že majstrovstvá sveta pod jej hlavičkou usporiada v Šamoríne, išla do neznáma. Jedno z najväčších triatlonových podujatí na svete prinieslo pri Dunaji nevídaný úspech.

30.05.2018 20:00
TRIATLON: Challenge Family Foto: ,
Traja najlepší z vlaňajška: Nemec Michael Raelert, Kanaďan Lionel Sanders a Nemec Sebastian Kinle v rámci Challenge Family - MS v strednom triatlone v Šamoríne.
debata

Slovenské olympijské tréningové centrum x-bionic® sphere sa natoľko osvedčilo, že triatlonové esá zavítajú do Šamorína aj prvý júnový víkend. Hlavná súťaž mužov a žien sa uskutoční v nedeľu 3. júna.

„Až do štrnásteho kilometra bežeckej trate som si hovoril, že druhé miesto je pomerne fajn. Ale potom som si všimol, že Kienle už nie je taký čerstvý, tak som to chcel využiť a podarilo sa. Z víťazstva mám naozaj radosť a x-bionic® sphere je najúžasnejšie miesto, aké som kedy navštívil,“ hovoril v cieli vlanajší víťaz medzi mužmi Lionel Sanders.

Porciu plávania (1,9 km), cyklistiky (90 km) a behu (21,1 km) zvládol za necelé štyri hodiny. Hovorí sa, že vyhrať je náročné, ale obhájiť ešte ťažšie. Sandersove plány na ďalšie víťazstvo by chceli prekaziť jeho elitní súperi – Sebastian Kienle, Michael Raelert, Sam Appelton či Mauricio Mendez.

Chýbať medzi nimi nebude ani najlepší slovenský triatlonista Richard Varga či bývalý futbalový reprezentant Filip Šebo.

"Skvelé preteky, radosť z víťazstva, parádna kulisa i zázemie. Lepšie to ani nemohlo byť,” tešila sa z víťazstva The Championship 2017 Lucia Charlesová. Na štart sa spoločne s ňou postavia aj Heather Wurteleová, Annabel Luxfordová, Anne Haugová, či Emma Pallantová.

Na triatlonistov okrem náročnej trate čakajú aj rozprávkové odmeny, na ktoré organizátori vyčlenili viac ako 150-tisíc eur.

"Som veľmi rád, že sme získali právo zorganizovať akciu, ktorá určuje nové trendy vo svetovom triatlone – a myslím, že sme nastolili naozaj vysoké štandardy,“ vyhlásil predseda predstavenstva x-bionic®sphere Richard Ungerhofer.

Organizátori by radi ich úroveň znova o čosi zdvihli. Podarí sa im to?

debata chyba
Viac na túto tému: #triatlon #x-bionic® sphere #Challenge Family