Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na P -T - S príde aj slovenská špička na čele s Tóthom a Volkom

Do 53. ročníka medzinárodného atletického mítingu P - T - S zostáva presne mesiac. Slovenský atletický zväz (SAZ) bude už tretí rok za sebou organizátor obnoveného mítingu, ktorý sa uskutoční v športovom komplexe x-bionic® sphere v Šamoríne v piatok 29. júna 2018 predbežne od 19.00 h.

29.05.2018 11:38
Pravda - Televízia - Slovnaft Foto:
Zľava: Prezident SAZ Peter Korčok, šéftréner SAZ Martin Pupiš, dvojnásobná vicemajsterka Európy v hode kladivom Martina Hrašnová a šprintérsky objav halovej sezóny Šimon Bujna počas tlačovej konferencie Slovenského atletického zväzu (SAZ) k 53. ročníku medzinárodného atletického mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft.
debata

Vo vyše dvojhodinovom atraktívnom programe uvidia diváci slovenskú špičku na čele s Matejom Tóthom a Jánom Volkom plus ďalšie európske a svetové hviezdy.

„Sme radi, že míting pokračuje. Chceme nadviazať na predchádzajúce dva ročníky po obnovení, ktoré sa celkom vydarili, a ponúknuť atraktívnu atletiku aj s významnými slovenskými atlétmi. Snažíme sa im zabezpečiť primeranú zahraničnú konkurenciu. Míting sa v slovenských podmienkach nerodí ľahko, ale aj vďaka partnerom sa usilujeme udržať kvalitu a štandard,“ uviedol prezident SAZ Peter Korčok na utorkovej tlačovej konferencii a pokračoval:

„Garantovaný rozpočet je 200-tisíc eur bez ‚vybartrovaných‘ vecí a televízneho prenosu. To je základ potrebný k udržaniu úrovne. Na štartovné, prémie a cestovné je vyčlenených 75-tisíc eur. Najdrahšou disciplínou je mužské kladivo,“ vyhlásil.

„Chceme, aby hlavným lákadlom boli špičkoví slovenskí atléti, ktorých vidieť na domácom podujatí nie je každodenná vec. Týka sa to olympijského víťaza v chôdzi Mateja Tótha aj halového vicemajstra Európy na 60 metrov Jána Volka. Takisto chceme fanúšikom ponúknuť dve – tri zaujímavé mená svetovej úrovne, ktoré by mohli byť dostatočné lákadlo, aby si diváci našli cestu do Šamorína,“ povedal.

„Pre najlepšiu päticu v každej disciplíne ponúkame finančné prémie. Rozhodli sme sa pokračovať v tradícii pozývania atletických legiend. V minulých rokoch sme tu mali Alberta Juantorenu, Sergeja Bubku či plejádu skvelých česko-slovenských reprezentantov z éry 80. rokov. Teraz sa rokuje o účasti kubánskeho svetového rekordéra v skoku do výšky Javiera Sotomayora,“ dodal.

V minulosti sa preteky uskutočnili počas víkendu, tentoraz sa posunuli na piatkový večer. „Rozhodoval mix faktorov. Hľadali sme vhodný termín, ktorý by nekolidoval s inými významnými súťažami. Nebolo to jednoduché, keďže v tom čase sa konajú aj futbalové majstrovstvá sveta. Zvolili sme deň konca školského roka. Piatkový večer by mohol byť zaujímavý pre divákov i z hľadiska televízneho prenosu,“ vysvetlil Korčok.

V hlavnom programe, ktorý odvysiela aj RTVS v priamom prenose, bude 12 disciplín – osem mužských (100 m, 1500 m, 400 m prek., výška, trojskok, oštep, 3000 m chôdza a kladivo ako súčasť prestížneho seriálu IAAF Hammer Throw Challenge) a štyri ženské (400 m, 800 m, 100 m prek., diaľka).

Účasť zahraničných atlétov zabezpečuje športový manažér mítingu Alfons Juck, štart slovenskej špičky prioritne šéftréner SAZ Martin Pupiš.

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S