Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Golovkin knokautoval náhradníka už v 2. kole. Haye opäť padol a zrejme skončí

Kazašský boxer Gennadij Golovkin si pripísal 38. víťazstvo v profesionálnom ringu. V StubHub Center americkom Carsone knokautoval arménskeho vyzývateľa Vanesa Martirosjana už v druhom kole z dvanástich vypísaných a obhájil opasky organizácií WBA (Super), WBC a IBO v strednej hmotnostnej kategórii. Golovkin drží aj titul verzie IBF, ale o ten sa nebojovalo.

06.05.2018 14:35
debata (1)
Gennadij Golovkin s majstrovskými opaskami. Foto: SITA/AP, Chris Carlson
Gennadij Golovkin Gennadij Golovkin s majstrovskými opaskami.

Tridsaťšesťročný Kazach bol v súboji jednoznačný favorit, čo po vyrovnanom prvom kole veľmi rýchlo potvrdil. Z 38 úspechov dosiahol 34 pred časovým limitom, v profiringu stále neprehral. Na konte má jednu remízu z predchádzajúceho stretnutia s Mexičanom Saúlom „Canelom“ Álvarezom, podľa väčšiny expertov sa mal radovať aj po tom zápase.

V májovom termíne mal pôvodne absolvovať práve odvetu s Álvarezom, toho však suspendovali na šesť mesiacov pre pozitívny dopingový nález a Martirosjan bol náhradný súper. Druhá konfrontácia s Mexičanom prichádza najbližšie do úvahy na jeseň tohto roka.

Stredná váha v Carsone (USA): Gennadij Golovkin (Kaz.) – Vanes Martirosjan (Arm.) KO (2/12, 1:53 min) – Golovkin obhájil tituly WBA (Super), WBC a IBO

Bellew zdolal Hayeho aj v odvete

Britský profesionálny boxer Tony Bellew triumfoval aj v odvetnom súboji superťažkej hmotnostnej kategórie nad krajanom Davidom Hayem. V londýnskej O2 Arene ho pokoril technickým knokautom v piatom kole z dvanástich vypísaných a nadviazal na úspech, ktorý na rovnakom mieste dosiahol v marci minulého roka.

David Haye (v popredí) v zápase proti Tonymu... Foto: Reuters, ANDREW COULDRIDGE
Tony Bellew, David Haye David Haye (v popredí) v zápase proti Tonymu Bellewovi.

Ani jeden z britských rivalov a bývalých majstrov sveta odvtedy neboxoval, víťaz úvodnej konfrontácie bol pred odvetou favorit. Túto úlohu potvrdil, oponenta poslal trikrát na podlahu, a hoci Haye sa zakaždým pozviechal, neustále bol pod paľbou úderov a v piatom kole ringový arbiter ukončil zápas.

Tridsaťpäťročný Bellew zaokrúhlil počet víťazstiev na tridsať, dvadsať z nich stihol pred časovým limitom. Okrem toho má na konte dve prehry a jednu remízu. Na 37-ročného Hayea čaká po druhej prehre za sebou rozhodnutie, či pokračovať v kariére, jeho bilancia v profiringu je 28 víťazstiev (26 pred časovým limitom) a štyri prehry.

Superťažká váha v Londýne (V. Brit.):
Tony Bellew (V. Brit.) – David Haye (V. Brit.) TKO (5/12, 2:14 min)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #David Haye #Gennadij Golovkin #Vanes Martirosjan #Tony Bellew