Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojí sa ruskej mašiny? Joshua preferuje súboj s Wilderom

Profesionálna boxerská organizácia WBA nariadila svojmu držiteľovi titulu "Super" Anthonymu Joshuovi dohodnúť sa na súboji s prednostným vyzývateľom Alexandrom Povetkinom.

13.04.2018 10:23
BOX HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PARKER Foto: ,
Joseph Parker sa bráni úderom Anthonyho Joshuu.
debata

Brit vlastní aj ďalšie prestížne opasky IBF, WBO a namiesto Rusa preferuje unifikačné stretnutie s americkým šampiónom WBC Deontayom Wilderom.

Joshua zdolal koncom marca Novozélanďana Josepha Parkera a vzal mu titul WBO. Povetkin knokautoval v jednom z predzápasov galavečera Brita Davida Pricea a stal sa prednostným vyzývateľom, WBA teraz nariadila začiatok rokovaní.

Boxerský galavečer v Cardiffe: Joshua vs. Parker Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Anthony Joshua (vľavo) a Joseph Parker pred...

„Radšej by som boxoval proti Wilderovi, takže ideálne by bolo, keby Povetkin mohol počkať do budúceho roka. Keď držíte viac než jeden opasok, je problém splniť požiadavky všetkých verzií. Dúfam, že bude trpezlivý, ale ak nie, nevidím význam v strate opasku. Pokiaľ budem musieť nastúpiť najprv proti Povetkinovi, nech je tak,“ povedal 28-ročný Brit podľa špecializovaného portálu Bad Left Hook.

V organizácii WBA figuruje okrem „Super“ šampióna Joshuu aj majiteľ regulárneho titulu Manuel Charr z Nemecka. Na toho čaká prvá obhajoba proti Portoričanovi Fresovi Oquendovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Povetkin #Anthony Joshua #Deontay Wilder