Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chlapec z vidieka, ktorý behal bosý a kopal do fliaš. Bolt neverí, že bol taký úspešný

Svetový rekordér Usain Bolt ukončil atletickú kariéru pred ôsmimi mesiacmi, ale chvíľami stále nerozumie tomu, že práve on dosiahol také úspechy.

12.04.2018 16:02
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt odovzdáva medailu na Hrách Commonwealthu.
debata

Osemnásobný olympijský víťaz sa zveril pri tlačovej konferencii na Hrách Commonwealthu, kam pricestoval ako divák. Bol rád, že už nemusí sám súťažiť a slúži ako inšpirácia pre ostatných.

Tridsaťjedenročný Jamajčan sa po skončení kariéry rozhodne nenudí. Má veľa aktivít vrátane snahy o rozvoj futbalovej kariéry a čas na rozjímanie nad svojím mimoriadne úspešným atletickým životom. Stále nechápe, ako to dokázal.

„Som z jamajského vidieka, hrával som futbal na ulici. Kopal som do fliaš a čohokoľvek, čo sa mi dostalo do rúk. Behal som naboso. Ani na chvíľu som si nepomyslel, že sa dostanem tak vysoko. Takže je pre mňa jednoducho úžasné sa niekedy len posadiť a žasnúť, pretože som toho toľko dokázal,“ povedal držiteľ najrýchlejších časov planéty na stovke a dvojstovke.

Teší ho byť príkladom pre ostatných. „Stále dostávam správy alebo sa stretávam s ľuďmi, nielen s ľuďmi z atletiky a športu, ale aj s bežnými, ktorí mi hovoria, že som ich inšpiroval, aby tvrdo pracovali a stali sa napríklad lekármi alebo si len zlepšili svoj život,“ hovoril.

„Som šťastný, že inšpirujem ľudí, aby sa stali lepšími. Chvíľami je to až neuveriteľné,“ do­dal.

Považuje iba za otázku času, než ho niekto zatieni. „Povedal som niekoľkým atlétom, že teraz prichádza ich chvíľa. Tento šport rozhodne potrebuje niekoho, aby vystúpil a stal sa takou osobnosťou,“ poznamenal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Hry Commonwealthu