Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj titanov. Nie je to Boh, je to iba človek, vraví Parker o Joshuovi

Súčasný kráľ profesionálneho boxu Brit Anthony Joshua chce v sobotu v Cardiffe urobiť ďalší krok k zápisu do histórie. V súboji dvoch doposiaľ nezdolaných pästiarov sa stretne s Novozélanďanom Josephom Parkerom a v hre budú opasky hneď štyroch organizácií - WBA, IBF, WBO a menej významnej IBO.

29.03.2018 15:18
debata

Víťaz by sa mal potom stretnúť v takzvanom zjednocovacom dueli s Američanom Deontayom Wilderom, ktorý drží opasok zostávajúcej veľkej organizácie WBC.

A očakáva sa, že práve Joshua, súčasný šampión WBA, IBF a IBO, by mal všetky opasky zjednotiť. Fanúšikovia boxu i bookmakeri ho považujú za favorita. Majiteľ opasku WBO Parker to však vidí inak.

„Bude to vzrušujúci boj a v hre je veľa opaskov. Pôjdem po ňom a porazím ho,“ vyhlásil Parker odhodlane. „Nemyslím si, že má v rukách dosť sily, aby so mnou nejako výraznejšie otriasol. Som zvedavý, či bude mať dosť výdrže a mentálnej sily, aby mi dokázal čeliť,“ reagoval Joshua.

Dvadsaťosemročný Brit v profesionálnom ringu vyhral všetkých 20 doterajších duelov a zakaždým pred časovým limitom. O dva roky mladší Parker má na konte o štyri súboje viac a rovnako ešte nikdy neprehral. Jedna víťazná séria sa tak skončí.

Joshua vs. Parker: verejný tréning Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Joseph Parker počas verejného tréningu.

„Pripravujem sa na 110 percent a na súboj na dvanásť kôl. Nechám v ringu všetko a som pripravený urobiť všetko, aby som si udržal to, čo som tvrdou prácou získal,“ uviedol Joshua, ktorý vlani vo Wembley dokázal zosadiť z trónu pre najlepšieho boxera sveta Ukrajinca Vladimira Klička.

Parker ale niekoľkokrát zdôraznil, že je presvedčený, že dokáže britského rivala zdolať. „Nie je to Boh, je to len človek. Samozrejme, že môže byť porazený. Ak ho dokážem čisto trafiť, bude mať problém. A vidím na ňom, že je nervózny. Ja som pripravený,“ uviedol Novozélanďan, ktorý je o päť centimetrov nižší a má aj o 15 cm menšie rozpätie ramien.

Prestížny duel sa uskutoční na Principality Stadium v Cardiffe a sledovať ho bude viac ako 70 000 divákov. Priamy prenos odvysiela aj Nova Sport 1, titulový zápas by mal začať cca 23.15 h.

My #RoadToUndisputed with @jdofficial - Next Stop: Cardiff

Príspevok, ktorý zdieľa Anthony Joshua (@anthony_joshua),

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Anthony Joshua #Joseph Parker