Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbská džudistka nenastúpila proti súperke z Kosova, súboj hádzanárok zrušili

Srbskí tréneri na juniorskom Európskom pohári v džude v Sarajeve odmietli vyslať do súboja zápasníčku Anju Obradovičovú kvôli tomu, že sa mala stretnúť so súperkou z Kosova.

24.03.2018 22:15
Džudo, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (6)

Do ďalších bojov tak postúpila Laura Fazliuová, reprezentantka štátu, ktorého nezávislosť Srbsko neuznáva.

Srbský zväz teraz čaká na to, či ho Medzinárodná džudistická federácia za tento krok potrestá podobne, ako sa to už stalo v prípade srbských juniorských hádzanárok. Tie mali v piatok v Belehrade nastúpiť v kvalifikácii na svetový šampionát aj proti Kosovu, zápas však zrušili, podľa polície kvôli obavám o bezpečnosť.

Federácia EHF srbský tím vylúčila, a pretože potom srbskí usporiadatelia nedovolili, aby sa uskutočnili víkendové zápasy Kosova so Slovenskom a Nórskom, budú musieť zvyšní účastníci dohrať turnaj v náhradnom termíne a dejisku.

V Srbsku si v sobotu pripomínajú 19. výročie začatia takmer trojmesačného bombardovania krajiny silami Severoatlantickej aliancie, ktoré v roku 1999 nakoniec viedlo k stiahnutiu belehradských síl z Kosova. Juhosrbská provincia sa potom ocitla pod medzinárodnou správou a v roku 2008 vyhlásila nezávislosť, ktorú však Belehrad neuznáva.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Srbsko #hádzaná #Kosovo #džudo