Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po páde do rokliny skončil jeho bicykel na strome. Bakelants sa vracia do pelotónu

Päť a pol mesiaca po operácii zlomených stavcov sa belgický cyklista Jan Bakelants postaví na štart pretekov.

22.03.2018 18:38
Tour de France, Bakelants Foto: ,
Jan Bakelants oslavuje triumf v druhej etape na Tour de France 2013. Peter Sagan (na obrázku úplne vľavo) skončil druhý.
debata

Od lekárov dostal člen tímu AG2R La Mondiale povolenie a nominovali ho na podujatie európskej Tour Classic Loire-Atlantique, ktoré sa uskutoční v sobotu vo Francúzsku.

Tridsaťdvaročný Bakelants sa vážne zranil pri páde v zjazde na pretekoch Okolo Lombardska v polovici októbra. Mal zlomené štyri stavce a sedem rebier. Vtedy netušil, či sa bude môcť vrátiť do sedačky. Podarí sa mu to 168 dní od takmer fatálnej nehody.

„Neviem, čo mám čakať. Ľudský mozog musí byť naprogramovaný, aby na takéto hrozné okamihy zabudol,“ povedal víťaz etapy na Tour de France z roku 2013.

Most surreal & horrific picture I ever made during a cycling race... #IlLombardia #4metersup

Príspevok, ktorý zdieľa Kristof Ramon (@kramon_velophoto),

V zjazde vtedy preletel vo vysokej rýchlosti cez zvodidlá do rokliny, koleso jeho bicykla zostalo visieť v korune stromu.

Jeho inšpiráciou na návrat boli slávni kolegovia Alejandro Valverde a Ion Izagirre, ktorí utrpeli vážne zranenia na vlaňajšej Tour de France.

„Len dúfam, že návrat bude úspešný. Valverde po vážnom zranení zase víťazí, Ion sa na špičkovej úrovni predviedol na Paríž-Nice. To mi dodáva odvahu,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ag2R La Mondiale #Okolo Lombardska #Jan Bakelants #Tour Classic Loire-Atlantique