Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Ivan Drago v klietke. Ruská mašina mieri za titulom

V najdôležitejšom súboji kariéry bol outsiderom, ale zvládol ho s bravúrou. Ruský zápasník MMA Alexander Volkov sa nezľakol veľkého favorita, bývalého šampióna UFC Fabricia Werduma a po ďalšom víťazstve mieri za svojím snom - ziskom majstrovského opasku v ťažkej váhe.

21.03.2018 11:44
debata
UFC v Londýne: Werdum vs. Volkov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Zápas večera, ťažká váha: Rus Alexander Volkov...

Sobotňajší večer UFC v Londýne mal skvelé vyvrcholenie. Dvadsaťdeväťročný Volkov a o 11 rokov starší majster sveta v jiu-jitsu Werdum ponúkli skvelú šou. Prvé tri kolá patrili brazílskemu matadorovi, ktorý ťažil zo svojich skúseností a súpera ničil kombináciou úderov, kopov i chvatov.

Volkov sa však ubránil a jeho chvíle prišli vo štvrtom kole. Unaveného súpera poslal na zem drvivým knokautom, z ktorého sa Werdum už nespamätal. Moskovčan si vylepšil bilanciu v UFC na 4–0 (MMA celkovo 30–6) a razom je z neho jeden z kandidátov na titulový zápas.

Ťažkej váhe v UFC kraľuje Američan s chorvátskymi koreňmi Stipe Miocic. Ten v januári tretíkrát za sebou obhájil titul v kráľovskej kategórii, čo sa pred ním nikomu nepodarilo.

„Bolo to veľmi náročné. Súper sa na mňa výborne pripravil. Počas súboja som musel meniť taktiku, ale napokon to vyšlo. Idem si za svojím cieľom. Chcem zabojovať o titul. Či už to bude proti Miocicovi alebo proti niekomu inému, sa uvidí,“ vyhlásil Volkov, ktorý pre svoju podobnosťou s filmovou postavou z filmu Rocky dostal prezývku Ivan Drago.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Alexander Volkov #Fabricio Werdum