Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Álvarez mal pred odvetou s Golovkinom pozitívny test. Pravda sa ukáže, tvrdí

Mexický profesionálny boxer Canelo Álvarez mal pozitívny dopingový nález na zakázaný clenbuterol. Dvadsaťsedemročný "Zlatý chlapec" poprel úmyselné užitie, látka sa podľa neho dostala do jeho tela z kontaminovaného mäsa.

06.03.2018 09:17
Alvarez Golovkin Foto: ,
Saúl Canelo Álvarez (vpravo) vs. Gennadij Golovkin.
debata

Túto verziu potvrdil aj Daniel Eichner, riaditeľ akreditovaného laboratória Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), ktoré Álvarezov test vykonalo. „Tieto hodnoty sú v rozpätí, ktoré zodpovedá zjedeniu kontaminovaného mäsa,“ napísal na sociálnej sieti.

Tento jav je častý u športovcov z Argentíny, Mexika či Číny, kde sú voľnejšie normy pri kŕmení v živočíšnej výrobe.

Saúl Canelo Álvarez vs. Gennadij Golovkin Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Saúl Canelo Álvarez (vpravo) vs. Gennadij...

„Som športovec, ktorý rešpektuje šport a toto ma dosť prekvapilo. Ešte nikdy sa mi niečo podobné nestalo. Samozrejme sa podrobím aj všetkým ďalším potrebným úkonom, aby sa v tejto zahanbujúcej situácii očistilo moje meno. Som presvedčený, že nakoniec sa tak stane a pravda sa ukáže,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení Mexičan, ktorý má z 52 zápasov na konte 49 víťazstiev (34 KO), dve remízy a jedinú prehru. V roku 2013 podľahol americkej hviezde Floydovi Mayweatherovi.

Álvarez sa naďalej chystá na zápas s Kazachom Gennadijom Golovkinom o majstrovské tituly organizácií WBA, WBC a IBF v strednej váhe. Vlani v septembri sa ich súboj v Las Vegas skončil kontroverznou remízou, odvetu na rovnakom mieste naplánovali na 5. mája.

Clenbuterol sa používa na liečbu astmy, ale môže tiež pomáhať k rastu svalov a spaľovaniu tukov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gennadij Golovkin #Canelo Alvarez