Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Wilder obhájil titul v superťažkej váhe a praje si duel s Joshuom

Americký boxer Deontay Wilder obhájil titul majstra sveta v superťažkej váhe organizácie WBC. V noci na nedeľu v New Yorku zdolal jeho vyzývateľa Luiza Ortiza z Kuby v 10. kole KO.

04.03.2018 07:24 , aktualizované: 10:49
Deontay Wilder, Luis Ortiza Foto: ,
Deontay Wilder posiela na zem Luisa Ortiza.
debata (1)

Nezdolaný šampión z Alabamy prežil v súboji krušné chvíle. Ortiz solídne bodoval, a hoci išiel v 5. kole na zem, stále bol vo vedení.

V siedmom kole sa Američan dostal do problémov. „Takmer som ho vtedy mal. Keby kolo trvalo o niekoľko sekúnd dlhšie, tak by som vyhral ja,“ povedal Ortiz. Deviate kolo uzavrel Wilder výbornými údermi pravačkou a 55 sekúnd pred koncom desiateho kola poslal súpera sériu vydarených kombinácií na zem druhýkrát.

„Pravý šampión vždy nájde cestu, ako sa dostať späť a dnes som to ukázal. Luiz Ortiz je chytrý a bojoval veľmi dobre. Vedel som, že ho musím dostať na kolená a podarilo sa mi to. Zostal som na vrchole potravinového reťazca,“ vyhlásil víťaz.

Wilder má bilanciu 40–0, z toho až 39-krát vyhral KO.

„Skoro som ho mal. Myslím si, že keby zostávalo ešte pár sekúnd… Gong ho spasil a potom rozpútal búrku,“ ľutoval Ortiz po prvom neúspechu po predchádzajúcich 28 víťazstvách.

Wilder si teraz za ďalšieho súpera praje Brita Anthonyho Joshuu, majiteľa majstrovských opaskov organizácií IBF a WBA, ktorého ešte 31. marca čaká v Cardiffe duel o titul WBO s Novozélanďanom Josephom Parkerom. „Som pripravený. Chcem zjednocovací duel,“ vyhlásil Wilder.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #wbc #Deontay Wilder #Luiz Ortiz