Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Volko skončil vo finále na 60 m šiesty: Bolo to nezabudnuteľné

Na HMS v Birminghame skončil slovenský šprintér Ján Volko vo finále behu na 60 m na 6. mieste časom 6,59 s. V novom rekorde šampionátov 6,37 zvíťazil Američan Christian Coleman pred Číňanom Su Ping-tchienom 6,42 a Američanom Ronnie Bakerom 6,44.

03.03.2018 12:01 , aktualizované: 23:30
Ján Volko, finále Foto: ,
Cieľ šesťdesiatky na halových MS v Birminghame. Ján Volko (úplne vpravo) finišoval šiesty.
debata (8)

Volko bežal v prvej dráhe, v konkurencii najväčších svetových mien a každé umiestnenie bolo v jeho podaní vo finále obdivuhodné, nečakané a pre slovenskú atletiku v šprinte úplne výnimočné. V súboji najlepších ôsmich šprintérov bol jediný originálny Európan, keďže Turek Barnes je jamajského pôvodu.

Obrovský favorit bol svetový rekordér Američan Coleman, no stať sa mohlo všetko, aj na štarte, ktorý býval pri psychickom tlaku dosť problematický. Coleman však bežal perfektne a zvíťazil úplne jasne a iba 0,03 s zaostal za svojím svetovým halovým rekordom. Striebro získal v ázijskom rekorde 6,42 Ping-tchien Su z Číny a bronz ďalší Američan Ronnie Baker (6,44)

Coleman sa už na štarte dostal dopredu s reakčným časom 0,151, Volko vyrazil z blokov za 0,165, zo všetkých najpomalšie.

Ján Volko na halových MS v Birminghame Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Ján Volko v cieli rozbehov na 60 m na HMS v...

Volko, vlani strieborný na HME v Belehrade, zverenec Nadi Bendovej a Róberta Kresťanka v HNTN Bratislava, po dobehu povedal: „Bolo to nezabudnuteľné, úžasné, vôbec prvé pre mňa v kariére, nemôžem byť nespokojný. Dáva mi to motiváciu ďalej trénovať, pocítil som, že sa dá bojovať so svetom. Vďačím za to všetkým, ktorí mi pri tom pomohli.“

„Janko sa pred finále cítil veľmi unavený a bolo to vidieť aj na kontrolnom behu, bežal veľmi pomaly. Snažil sa ušetriť na finále ešte nejakú energiu. Čo však bolo dôležité, na finále šiel s úsmevom, veď už účasť v ňom je veľký úspech. Je bojovník, nepredal lacno kožu,“ tešila sa zo šiestej priečky trénerka Bendová.

MUŽI

60 m – finále: 1. Coleman (USA) 6,37 – rekord halových MS, 2. Ping-tchien Su (Čína) 6,42 – ázijský rekord, 3. Baker (USA) 6,44, Čen jie Sie (Čína) 6,52, 5. Taftian (Irán) 6,53, 6. JÁN VOLKO (SR) 6,59, 7. Safo-Antwi (Ghana) 6,60, 8. Barnes (Tur.) 6,64

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko #halové MS 2018