Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Ťahá mu na stovku. Starček z bazéna vylepšil rekord na 50 m o 35 sekúnd

Aj plávanie má svojho Matuzalema. Deväťdesiatdeväťročný Austrálčan George Corones sa postaral o výnimočný kúsok. V Queenslande zlepšil doterajšie maximum Brita Johna Harrisona v kategórii 100-104-ročných plavcov o priepastných 35 sekúnd - z 1:31,19 min na 56,12 s.

03.03.2018 09:46
debata

Corones oslávi stovku v apríli a dostal výnimku štartu v kategórii nad 100 rokov. Jeho bravúrny výkon ešte musí uznať Medzinárodná plavecká federácia (FINA).

„Predviedol som ukážkové plávanie, výborné vyvážené. Bol som pripravený veľmi razantne chytiť okraj bazéna v závere. Som celkom poctený týmto svetovým výsledkom,“ povedal pre BBC. Súperov v bazéne nemal, priaznivcov na tribúnach však áno a vyzdvihol ich povzbudzovanie.

Plávaniu sa venoval najmä v detstve, no na začiatku druhej svetovej vojny prestal. Vrátil sa k nemu až ako 80-ročný, odvtedy je v bazéne trikrát do týždňa a navštevuje aj posilňovňu.

„V tomto veku trvá sa človek unaví oveľa rýchlejšie, ale keď to robíte rozumne, dočkáte sa astronomickej odmeny,“ vravel po rekorde Corones. Cez víkend sa pokúsi prekonať aj rekord na 100 m trati, ktorý takisto drží Harrison s časom 3:23,10 min.

„Ani zďaleka nie som mladý, ale naozaj sa na to teším a som presvedčený o tom, že sa mi to podarí,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #George Corones