Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ivana sa ma nemusí báť, vraví mamička Kohlová

Venuje sa päťmesačnej dcérke a žiari šťastím. Hoci šport miluje a rýchlostná kanoistika je jej srdcovou záležitosťou, netrúfa si odhadnúť, či sa ešte vráti v úlohe pretekárky. Olympionička z Ria de Janeiro Martina Kohlová zvažuje aj presedlanie na trénerskú dráhu.

06.02.2018 10:00
Martina Kohlová, Ivana Mládková Foto: ,
Martina Kohlová (vpravo) so svojou dlhoročnou parťáčkou z debla Ivanou Mládkovou a dcérkou Lili.
debata

Mám motiváciu, ale Lili má prednosť

„V materstve som sa našla. Nesmierne ma baví a užívam si ho. Lilianka je skvelé bábätko. Keby som vedela, že to bude také úžasné obdobie, možno by ma to na materskú ťahalo aj skôr,“ srdečne sa rozosmeje.

Zároveň dodá, že všetko prišlo práve vtedy, keď malo.

„Olympiáda v Riu bola úžasná, skvelý zážitok i úspech a po ňom prišla Lili, ktorá je pre mňa ešte väčší úspech. Šport ma veľmi baví, preto sa udržujem v kondícii – behom s kočíkom alebo pádlovaním na trenažéri, keď malá spí. Tréner by si veľmi prial, aby som sa vrátila, čo je pre mňa motivácia. No Ivana (Mládková) sa toho vôbec nemusí báť,“ tvrdí 33-ročná Bratislavčanka. Ak sa aj do kajaka vráti, nepremýšľa už nad singlom, ale len posádkou.

Tréner by si veľmi prial, aby som sa vrátila, čo je pre mňa motivácia.
Martina Kohlová

„Pre Ivanu by po výbornom minulom roku bola škoda sedieť v posádke. Musí jazdiť singla. Bude ešte lepšia. Medzi seniorky však prišli tri celkom nádejné baby, takže by sme dokázali zložiť debla, ba i štvorkajak,“ naznačuje.

Prípadný návrat na vodu však nechce uponáhľať. „Nedávam si žiaden termín, je to otvorené. S partnerom nemáme nikoho, kto by nám malú strážil, takže veľké sústredenia ani neprichádzajú do úvahy. Po 22 rokoch v kajaku sa však nestane nič strašné, ak skončím. Rada by som sa venovala šikovným juniorkám, ak by to bolo možné. Určite chcem ostať pri športe,“ prezrádza.

Mládková: Zatiaľ má prednosť kariéra

Kohlovej dlhoročná parťáčka z debla Ivana Mládková má za sebou životnú sezónu. Na MS v Račiciach postúpila na 200 i 500 metrov do finále a obsadila v nich siedmu, resp. ôsmu priečku.

Ivana Kmeťová a Martina Kohlová. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
dvojkajak, Martina Kohlová, Ivana Kmeťová Ivana Kmeťová a Martina Kohlová.

„Som spokojná. Sezóna mi vyšla nad očakávanie. Tri roky spolupracujem s trénerom Kuželom, baví ma to, získala som vďaka nemu nový impulz. Zlepšenie sa ukázalo už v roku 2016, keď som na ME získala bronz. Vlani na MS som potvrdila, že to nebola náhoda. V Račiciach mi celý víkend vyšiel na jednotku. Cítila som formu a dokázala som ju aj predviesť na vode,“ vysvetľuje 33-ročná rodáčka z Bojníc.

Aj preto sa už teší na novú sezónu.

„Bola by škoda neskúsiť ísť ďalej, hoci medzi sezónami je dlhý čas a veľa náročnej roboty. Cítim sa ešte lepšie ako pred rokom. To, že som predviedla top formu na najdôležitejšom podujatí roka, mi psychicky veľmi pomohlo. Ukázala som, že viem súťažiť aj s najlepšími. Povzbudilo ma to a verím, že sa môžem ešte zlepšiť,“ hovorí s nádejou.

Čo s ňou robí, keď vidí dobrú kamarátku Kohlovú s malou Lili na rukách?

„Pravdupovediac nič,“ rozosmeje sa. „Malá je, samozrejme, zlatá. Mala som obdobia, že som už premýšľala nad dieťatkom, ale zase sa mi začalo viac dariť a prešlo to do útlmu. Nič však nie je vylúčené. Ak sa nám s manželom podarí, budeme šťastní a ja sa poteším novej výzve. No stále platí, že v hlave som nastavená na novú sezónu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Martina Kohlová #Ivana Mládková