Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénoval s Angličanmi. Varga: Verím, že nemám priveľa červených krviniek

Solídne výsledky v testovaní i absolvovanie prvého sústredenia. Slovenské triatlonové jednotky v úvode roka nezaháľajú. Poctivo sa pripravujú na novú sezónu. Pre Richarda Vargu a Romanu Gajdošovú bude plná výziev. Ako sú na ne pripravení ukázalo nedávne testovanie v Národnom športovom centre (NŠC).

02.02.2018 16:39
Varga Gajdošová Foto: ,
Richard Varga a Romana Gajdošová.
debata

„Obaja máme za sebou prvé sústredenie, preto sme v NŠC absolvovali rôzne merania. Moje výsledky neboli zlé. Netreba ich však preceňovať. Hodnoty z laboratória a tie na trati v rôznych podmienkach – v tom býva často veľký rozdiel,“ povedal na včerajšej tlačovej konferencii v Bratislave Varga.

„Trochu som mala obavy, čo testovanie prinesie. Vrátila som sa zo sústredenia a bola som unavená. Napokon neboli hodnoty vôbec zlé, čo ma príjemne prekvapilo,“ doplnila Gajdošová, členka Športového centra polície (ŠCP).

Jeho šéf Juraj Minčík ocenil Vargu aj jeho brata a manažéra Michala za prínos, ktorý vďaka nim nový triatlonový člen športového portfólia ŠCP priniesol. Pre jedenásteho pretekára z olympiády v Riu 2016 je to motivácia do práce v ďalších dňoch.

„Mám za sebou prípravu spoločne s anglickou triatlonovou reprezentáciou, v ktorej nechýbali ani bratia Alistair a Johny Brownleeovci. Získali sme viac červených krviniek, snáď ich nebude až príliš veľa,“ rozosmial seba i osadenstvo.

Richard Varga v cieli májových majstrovstiev... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Richard Varga, akvatlon Richard Varga v cieli májových majstrovstiev Európy v akvatlone v Bratislave.

Rád by tento rok absolvoval 15 až 17 vrcholných pretekov. V máji 2018 sa začína olympijská kvalifikácia. Potrvá dva roky. Varga chce čo najskôr začať zbierať body do jej hodnotenia.

„Rád by som čo najskôr získal dostatočný počet bodov, ktorý nám zaručí Hry v Tokiu 2020. Rád by som na konci ročníka figuroval v najlepšej desiatke celkového hodnotenia. Ak sa to podarí, mám letenku do Japonska vo vrecku. Vrcholom sezóny pre mňa budú majstrovstvá Európy v triatlonovom šprinte aj strednom triatlone. Rád by som absolvoval aj majstrovstvá sveta v akvatlone,“ doplnil Varga.

Dvadsaťtriročnú Gajdošovú čaká premiérová sezóna v elitnej kategórii žien. Preto sa rozhodla, že do tréningového procesu naskočí čo najskôr.

„Začala som hneď na druhý deň po úspešných štátniciach. Som rada, že mi odpadli školské povinnosti a môžem sa sústrediť na triatlon. Rada by som zabojovala o miestenku na olympiádu,“ vysvetlila Gajdošová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triatlon #Richard Varga #Romana Gajdošová